BOLNICA ”SVETI VRAČEVI” : PRIJEM ZA VOLONTERE CRVENOG KRSTA :: Semberija INFO ::

 

BOLNICA ”SVETI VRAČEVI” : PRIJEM ZA VOLONTERE CRVENOG KRSTA


Foto: Semberija info
Direktor Bolnice “Sveti Vračevi” prof. dr ZlatkoMaksimović, organizovao je danas prijem za volontere Gradske organizacije Crvnog krsta Bijeljina, koji su nedavno na republičkom
takmičenju u pružanju prve pomoći na Palama, osvojili prvo mjesto.



-Naša poruka volonterima  je da treba učiti i samo učiti jer je znanje investicija koja se uvijek isplati. Pružanjem prve pomoći, volonteri Crvnog krsta, pomažu i zdravstvenom sistemu Republike Srpske jer  nema ništa važnije nego znati spasiti ljudski život. Vjerujem da je to prepoznala i šira društvena zajednica i da će  podržati ovakve aktivnosti, jer imati prvake u našem gradu, a nema većeg bogatstva od toga”, naglasio je Maksimović.

Leonora Mitrović , član pobjedničke ekipe  GO Crvnog krsta Bijeljina izrazila  je ponos povodom ostvarenog rezultata i  pozvala sve zainteresovane da se pridruže volonterima Crvenog krsta.



-Takmičenje se sastojalo od četiri radna poligona, gdje su bile simulirane različite povrede koje smo mi sanirali i dali sve od sebe da to što bolje uradimo. Sav taj trud se isplatio i plasirali smo se na državno takmičenje koje će se uskoro održati. Drago nam je zbog postignutog rezultata ali nam je isto tako  drago, što ćemo to stečeno znanje moći da primjenimo u stvarnom životu. Svi koji žele da volontiraju, bez obzira na uzrast, ovom prilikom pozivam da se pridruže našoj organizaciji i da učestvuju u različitim akcijama koje Crveni krst organizuje” , rekla je Mitrovićeva.



Pružanje prve pomoći podrazumijeva zbrinjavanje povreda i spasavanje ljudskih života u svakodnevnim i kriznim situacijama prije stizanja stručne pomoći.

(Semberija info)