U ETNO SELU STANIŠIĆI OTVOREN 14. MEĐUNARODNI TURNIR "STOPAMA SAVE MILOŠEVIĆA" KOJI JE OKUPIO VIŠE OD 3.000 FUDBALERA :: Semberija INFO ::

 

U ETNO SELU STANIŠIĆI OTVOREN 14. MEĐUNARODNI TURNIR "STOPAMA SAVE MILOŠEVIĆA" KOJI JE OKUPIO VIŠE OD 3.000 FUDBALERA


U Etno selu Stanišići otvoren 14. Međunarodni turnir "Stopama Save Miloševića" koji je okupio više od 3.000 fudbalera
 
Proslavljeni fudbaler Savo MIlošević otvorio je danas 14. Međunarodni turnir "Stopama Save Miloševića", na kojem učestvuje 150 ekipa iz BiH i inostranstva.
 
Milošević je rekao da je ponosan jer je turnir izrastao u jedan impozantan sportski događaj u BiH i koji je, po broju učesnika, svake godine sve brojniji i brojniji. 
 
Poželio je mnogo sreće svim učesnicima Turnira, koji nosi ime ovog proslavljenog fudbalera koji je upravo iz Semberije, uz poruku svim mladim fudbalerima da put do uspjeha nije ni malo lagan, jer zahtjeva dosta odricanja i konstantne treninge i dosta truda.
 
”Ovakvi događaji mnogo znače za mališane, naročito kada je u pitanju omasovljenje na ovim prostorima. Kada sam ja otišao odavde bio sam jedini, a sada smo svjedoci da desetine momaka sa naših prostora igraju u ozbiljnim klubovima. Mi želimo da vjerujemo u organizaciju ovog turnira i da smo i mi dijelom zaslužni za sve to”, rekao je Savo Milošević.



 
Upravo ovakvi turniri, kaže on, su prilika da naše igrače vide neki drugi i da se zainteresuju za naše igrače.
 
Na pitanje kakav je osjećaj kada jedan veliki sportski turnir nosi upravo njegovo ime, Milošević je skromno rekao da mu je to najmanje bitno i da je “najteže biti prvi u svom selu”, jer je uvijek pokušavao i dalje nastoji da olakša put novim mladim fudbalskim nadama.
 
On je rekao da i on i Luka Jović, kao i svi ostali uspješni fudbaleri sa ovih prostora, treba da pomognu novim nadama i da im koliko toliko olakšaju put, a da je ostalo na fudbalerima, odricanje, žrtve, edukacije i da se posvete obrazovanju jer profesionalni fudbal zahtjeva natprosječnu inteligenciju.


 
“Ekonomski faktor je uvijek težak, roditeljima je to teško finansirati. Teško je organizovati da tu djecu neko pazi I void računa o njima, na primjer, u Beogradu. I drugi niz faktora utiče na uspjeh, nije uvijek bitan samo talenat”, rekao je Milošević.
 
Srđan Sušić, organizator Turnira, izjavio je za naš portal da je prezadovoljan masovnošću broja učesnika, njih više od 3.000, izražavajući očekivanje da će se trend rasta broja učesnika i ekipa iz godinu u godinu sve više povećavati.
 
“Učesnici su brojne škole fudbala, velikani fudbala bivše Jugoslavije ‚Vojvodina‚, ‚Partizan‚, “Dinamo” i mnogi drugi. Oko 150 ekipa učestvuje, a takmiče se dječaci od 2008. do 2015. godišta ”, naglasio je Sušić.

Srđan Šušić
 
On se zahvalio svima koji su pomogli i pomažu organizaciju turnira, ističući da Bijeljina zaslužuje ovakvu prestižnu sportsku manifestaciju.
 
Njegoš Baričanin, trener Fudbalskog kluba “Romanija” iz Pala, izjavio je za portal Semberija info da ovaj klub već nekoliko godina učestvuje na Turniru “Stopama Save Miloševića”, koji je, kako je rekao, ove godine organizovan na vrhunskom nivou uz sve pohvale organizatoru.
 
“Nastavićemo da učestvujemo na ovom turniru. Divna prilika za nova iskustva, ali i sklapanje novih poznanstava”, rekao je Baričanin. 

FK "ROMANIJA" Pale
 
Tehnički organizator turnira je bijeljinski OFK “Zenit”.