ODRŽAN SASTANAK RUKOVODSTVA A.D. „GRAD“ BIJELjINA SA PREDSTAVNICIMA TRŽIŠNE I VETERINARSKE INSPEKCIJE I PU BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

ODRŽAN SASTANAK RUKOVODSTVA A.D. „GRAD“ BIJELjINA SA PREDSTAVNICIMA TRŽIŠNE I VETERINARSKE INSPEKCIJE I PU BIJELjINA


Cilj je da se promet stokom usmjeri na poštovanje zakonskih okvira

U prostorijama A.D.”Grad” Bijeljina  održan je sastanak između rukovodstva A.D.”Grad” - a Bijeljina i  predstavnika tržišne i veterinarske inspekcije i Policijske uprave Bijeljina .

Tema sastanka je  bila prevencija nelegalne trgovine stokom, voćem i povrćem na području Grada Bijeljina, kao i uključivanje svih nadležnih službi u rješavanju ovih problema, s ciljem  da se promet stokom usmjeri na poštovanje zakonskih okvira, a koji je  definisanm Članom 33. Zakona o trgovini, koji glasi:

”Trgovina stokom može se obavljati na stočnim pijacama i na porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima, pri čemu se na porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu može obavljati promet samo sa stokom koja je proizvedena na tom poljoprivrednom gazdinstvu ”.

 Takođe, isti Zakon  propisuje  promet, odnosno trgovinu poljoprivrednim proizvodima ( voće, povrće, žitarice), pri čemu se trgovina poljoprivrednih proizvoda obavlja na tačno propisanim mjestima, odnosno na poljoprivrednom gazdinstvu pod uslovom da je poljoprivredni proizvod proizveden na tom gazdinstvu, otkupnim stanicama, tržnicama, te Kvantaškoj i Zelenoj pijaci.

-U cilju poštovanja prethodno pomenutih zakonskih odredbi, odnosno regulisanja tržišta stokom i poljoprivrednim proizvodima, nadležni inspekcijski organi, kao i organi MUP - a vršiti učestale kontrole prometa na teritoriji Grada Bijeljina. Plan je da te kontrole u početku budu preventivne nakon čega će se svaki nelegalni promet strogo sankcionisati“, poručuju iz A. D. „Grad“ Bijeljina.