MANIFESTACIJA SVEČANOG URUČENjA DIPLOMA NAJBOLjIM UČENICIMA BIJELjINSKE GIMNAZIJE “FILIP VIŠNjIĆ” – UČENICA GENERACIJE MAGDALENA SAVIĆ :: Semberija INFO ::

 

MANIFESTACIJA SVEČANOG URUČENjA DIPLOMA NAJBOLjIM UČENICIMA BIJELjINSKE GIMNAZIJE “FILIP VIŠNjIĆ” – UČENICA GENERACIJE MAGDALENA SAVIĆ


Foto: Semberija info
Naša mlada sugrađanka Magdalena Savić, svojim trudom, učenjem i zalaganjem, proglašena je večeras zaslužno učenikom generacije bijeljinske Gimnazije “Filip Višnjić”.
 
Magdalena Savić je zajedno sa šest Gimnazijalaca dobila Vukovu diplomu, a osim nje ova diploma na svečanosti u Centru za kulturu uručena je Anji Tomić, Heleni Ljubinković, Nikolini Petronić, Anrei Trivunić, Tatjani Novaković i Anrei Novak.  
 
Prema riječima direktorice Gimnazije Olivere Stevanović, najvažniji razlog večerašnjeg okupljanja su najvrijedniji učenici u generaciji maturanata koji ove godine počinju da ispisuju novo poglavlje u knjizi života.
 
“Vjerujemo da su u toku četiri godine stekli dovoljno znanja i iskustva koja će im omogućiti lakši ulazak u svijet odraslih i sigurne korake na novim putevima kojima će hodati”, rekla je Stevanovićeva i poželjela mnogo uspjeha i sreće maturantima na svim životnim poljima.


 
Na svečanosti je izveden prigodan kulturni program, nastupili su  hor i članovi recitatorske sekcije bijeljinske Gimnazije. Goste je oduševila i Šopenova Poloneza u izvođenju učenice i maturantkinje Darije Mišković.
 
Svečana ceremenija uručenja diploma najboljim Gimnazijalcima tradicionalno se organizuje u saradnji sa Fondacijom “Stojanović”, koja je obezbijedila novčani nagradu za učenika generacije Magdalenu Savić.
 

 
Magdalena Savić rekla je da srećna jer je proglašena za učenika generacije, iako je za to, kako kaže,  trebalo mnogo učenja i odricanja, ali da se svaki trud isplati, a naročito ako je u pitanju obrazovanje.
 
“Veliku zahvalnost dugujem članovima porodice, koji su mi bila velika podrška, svim profesorima, jer bez njih ne bi bilo ni mog uspjeha. Ovom prilikom, želim da poručim osnovcima da je bijeljinska Gimnazija najbolja škola u svakom smislu i najbolji izbor za svakog malog maturanta”, istakla je Magdalena Savić, koja planira da upiše Elektrotehnički fakultet u Beogradu.


 
Magdalena je tokom četverogodišnjeg školovanja ostvarila odlične rezultate na poljima matematike i fizike, učestvujući na brojnim takmičenjima.  
 
Poklon vaučere učenicima je darovao “Sport vision”, dok je Kuća zdravlja na čelu sa gospodinom  Ljubomirom Perićem, koji je član Školskog odbora Gimnazije, učenici generacije poklonio laptop.
 
(Semberija info)