U BIJELjINI ODRŽAN PRVI SAJAM VINA „REGIO 2022“ :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI ODRŽAN PRVI SAJAM VINA „REGIO 2022“


Foto
Prvi sajam vina u Bijeljini okupio je veliki broj vinarija iz Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine kao i goste iz Italije i Holandije. Ukupno 36 izlagača su se predstavili Sembercima. Iako naš kraj nema očuvanu tradiciju proizvodnje vina, brojni gosti na Sajmu potvrda su da Bijeljini nedostaje jedna ovakva manifestacija. Turistička organizacija Grada Bijeljina uspjela je organizovati skup, koji se, po ocjeni i izlagača i gostiju, može porediti sa nekim drugim sajmovima ovakvog tipa u regionu.



- U posljednje vrijeme razmišljali smo o organizaciji manifestacije koja bi bila nešto drugačija od onih koje imamo u našem gradu. Svi su se složili da smo pogodili sa Sajmom vina i u narednom periodu pokušaćemo da ovaj događaj pretvorimo u tradicionalnu manifestaciju. Očigledno da Bijeljini treba jedna ovakva manifestacija koja okuplja istinske znalce o kvalitetnim vinima a u Semberiji i Majevici postoje takvi“, rekla je Jasmina Abdulahagić, direktorica Turističke organizacije Bijeljina.

Za sve učesnike Karavana vina, prije svečanog otvaranja Sajma, upriličen je prijem kod gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, koji je naglasio značaj ovakvog događaja za Bijeljinu i istakao spremnost za pomoć u organizaciji sličnih događaja u budućnosti.

-Svi izlagači i posjetioci razišli su se sa samo jednom željom - da se i naredne godine ponovno okupe u Bijeljini“, stoji u saopštenju Turističke organizacije Grada Bijeljina.