OTAHARIN I ŠVAJCARSKI KARITAS: Socijalna inkluzija :: Semberija INFO ::

 

OTAHARIN I ŠVAJCARSKI KARITAS: Socijalna inkluzija


Centar za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja ,,Otaharin’’ u saradnji sa Karitasom Švajcarske organizuje konferenciju za medije koja će biti održana sutra, 9. juna u hotelu ,,Ras’’ u Etno - selu ,,Stanišići’’.

Cilj konferencije je informisati širu javnost o implementaciji projekta ,,lntegralni pristup kroz socijalnu inkluziju’’. Projekat će se na podrudju grada Bijeljina provoditi od 2022. do 2025. godine i planira veliki broj
intervencija u oblasti obrazovanja, prihoda i zapošljivanja, javnih usluga i socijalnog stanovanja, te angažmana romske zajednice i unapređenje multisektorske saradnje. 



- Kroz provođenje ovog projekta još jednom stavljamo Grad Bijeljinu na mapu onih lokalnih zajednica
koje su predane unapređenju dobrobiti za sve njene građane. Projekt ,,lntegralni pristup kroz socijdlnu inkluziju’’ nastao je kako bi se do sada razvijene dobre prakse u radu ,,Otaharina’’ i Karitasa Švjcarske dodatno valorizovale i kako bi na najbolji način uticali na poboljšanje kvaliteta života romskih zajednica. 

Medijima će se obratiti direktor Karitasa Švajcarske Danijel Bronkal, direktor Centara za integrativnu inkluziju Roma i Romkinja ,,Otaharin’’ Dragan Joković’’, najavljuju organizatori.


Semberija info