OBILjEŽAVANjE DANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE 5. JUNA :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽAVANjE DANA ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE 5. JUNA


Foto
Povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine, pod sloganom „Samo jedna Zemlja“, u Gradskom parku u Bijeljini, Eko vizitor centru „Jezera“ i Muzeju Semberije biće organizovani edukativni događaji i ekološke akcije.

Obilježavanje dana posvećenog očuvanju prirode počinje u 10.00 časova u Gradskom parku muzičko-zabavnim programom za djecu i kreativnom radionicom crtanja kredom na betonu. Od 10.30 časova scenu preuzimaju ekološke sekcije Gimnazije „Filip Višnjić“ i Ekonomske škole koje organizuju kviz o ekologiji, prirodnjačke eksperimente i predavanja uz animacije i maskote.



Program se nastavlja u Eko vizitor centru „Jezera“ od 12.00 časova, kada je predviđeno okupljanje učesnika, a od 13.00 do 13.30 časova planirano je skupljanje otpada kraj Pavlović puta.

Od  13.30 časova biće predstavljena kampanja za revitalizaciju starog drinskog toka „Drinice“ i za uspostavljanje zaštićenog područja u barskom sistemu Starača i toka Drinice, a od 14.00 do 15.00 časova slijedi panel diskusija o stanju životne sredine na području Grada Bijeljina, nakon čega će biti organizovan ručak i druženje učesnika.


Pored Gradske uprave, suorganizatori ovih aktivnosti su Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, UG „Eko put“, PEZ „Renesansa“, PED „Majevica“, UG „Ada“, Panevropski univerzitet „Apeiron“ i Muzej Semberije.