PEDAGOŠKI FAKULTET BIJELjINA, UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU :: Semberija INFO ::

 

PEDAGOŠKI FAKULTET BIJELjINA, UNIVERZITET U ISTOČNOM SARAJEVU


Foto: Semberija info
Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini, danas su dodjeljene diplome i održana 24. po redu svečana promocija za 113  studenata, prvog i drugog ciklusa studija.

Dalibor Stević, dekan Pedagoškg fakulteta u Bijeljini, rekao je da su nakon pauze, koja se desila zbog pandemije korona virusa ponovo u prilici, da uz svečanu akademiju dodjele diplome.



-Kao dekan i dugogogodišnji profesor ove ustanove, ponosan sam na naše studente i uspijehe koje čine nakon završetka studija. Nisu samo vidljivi u struci, nego je široka „lepeza“ gdje naši studenti učestvuju i doprinose razvoju našeg društva. Ovim putem im čestitam i želim da diplomu koju danas svečano dobijaju na pravi način „iskoriste“ i da ono što su naučili na našem fakultetu, prenesu na generacije djece sa kojima će raditi, a da djeca sa kojom će raditi budu dobri i kvalitetni ljudi, koji će nositi naše društvo“, istakao je dekan Stević.

Profesor dr Milan Kulić, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu rekao je da je za zaposlena na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu danas radostan, ali i ponosan dan.



-Danas Republici Srpskoj, našem narodu darujemo još jednu generaciju studenata, koji su svoje znanje i obrazovanje sticali na Pedagoškom fakultetu, odnosno Univerzitetu u Istočnom Sarajevu. Ako se slava jednog Univerziteta, odnosno jedne institucije zasniva na uspijehu i slavi njihovih studenata, mi se radujemo i sigurni smo da će studenti koje danas promovišemo biti najbolji promoteri ovog Univerziteta“, istakao je Milan Kulić, rektor.

Petar Đokić, Ministar energetike i rudarstva u Vladi RS izrazio je radost i veliku čast zbog prisustva na promociji studenata Pedagoškog fakulteta u Bijeljini.



-Vlada RS, posebno je u prethodnih nekoliko godina davala izuzetno značajnu podršku razvoju Univerziteta u Istočnom Sarajevu, a rezultati su vidljivi. Rezultati koje  Univerzitet u cjelini sa svim svojim fakultetima na različitim lokacijama u RS ostvaruje su impresivni. Oni su od izuzetno velike vrijednosti i od posebnog značaja za RS, jer se stvara  novi kadar, onaj kadar, koji će u budućnosti biti u funkciji da nosi ukupan društveni razvoj RS i na taj način doprinese kvalitetu života u zajednici“, kazao je ministar Đokić i dodao da Vlada RS veoma uporna i istrajna u svojim aktivnostima, da poboljša sve aktivnosti u sistemu visokog, srednjeg, osnovnog i predškolskog obrazovanja i vaspitanja i da će tako biti i u narednom periodu.

Srđan Todorović, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS rekao je da je Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS na inicijativu dekana Pedagoškog fakulteta, Dalibora Stevića i rektora Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Milana Kulića započeo realizaciju dva projekta „Energetske obnove i povećanja energetske efikasnosti“ na objektima Pedagoškog fakulteta u Bijeljini i Tehnološkog fakulteta u Zvorniku.

(Semberija info)