UDRUŽENjE VETERANA GARDA „PANTERI“ :: Semberija INFO ::

 

UDRUŽENjE VETERANA GARDA „PANTERI“


NEZADOVOLjNI POSTUPCIMA GRADONAČELNIKA U VEZI ZAPOŠLjAVANjA U GRADSKOJ UPRAVI
Udruženje veterana Garde „Panteri“ nezadovoljni su odnosom gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prema ovom Udruženju, koje nosi naziv po osnivaču Ljubiši Saviću Mauzeru, ali i zbog ignorisanja njihovih zahtjeva da se u Gradsku upravu zapošljavaju djeca poginulih boraca i da dođe do promjene naziva ulica.
Petar Cvijetinović, predsjednik Udruženja, najavio je na pres-konferenciji ispred Gradske uprave da će predstavnici Udruženja organizovati proteste ukoliko ih na sastanak, u narednih sedam dana, ne pozove gradonačelnik Ljubiša Petrović, koji ih, kako kažu, uporno ignoriše.
„Gradonačelnik nije našao za shodno da dođe ni na naš veliki jubilej 30 godina od osnivanja Garde, jer je bio navodno na putu. Zato se sutra, drugi dan Ramazana, pojavio na iftaru u Janji, u SDA“, rekao je Cvijetinović.  
On je rekao da je van svake pameti da u Gradskoj upravi i određena gradska preduzeća zaposlenje ne mogu dobiti djeca poginulih boraca, dok je do sada, u periodu mandata gradonačelnika Petrovića, u Gradsku upravu zaposleno 102 ljudi.
„Tokom kampanje, Petrović je obećavao transparentnost pri zapošljavanju. U ovom smislu nismo imali podršku ni pokojnog  gradonačelnika Miće Mićića. Od dolaska Ljubiše Petrovića, u Gradsku upravu se zapošljava, a u vezi toga nikada se pita ni Garda,  ni Boračka organizacija niti bilo koje udruženje“, kaže Cvijetinović.
Prema njegovim riječima, u republička preduzeća na području Bijeljine zaposleno je 28 djece iz reda porodica poginulih, a u Gradsku samo jedan pripravnik kojeg su predložili iz Garde „Panteri“.
„Na prijedlog SDA u Gradsku upravu zaposleno je devetoro ljudi, a među njima je predsjednik mladih SDA. Prema našim informacijama, juče su produženi ugovori zaposlenim u Gradskoj upravi u periodu od dolaska Ljubiše Petrovića“, rekao je Cvijetinović.
Predstavnici Udruženja veterana Garde „Panteri“ pohvalili su rad Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu u Gradskoj upravi Bijeljine, uz napomenu da će tražiti da se rebalansom obezbijede veća sredstva za rad Odjeljenja i pomoć boračkim kategorijama.
Oni navode da su sredstva za jednokratne pomoći borcima nedovoljna, a naročito od kako je došlo do naglog povećanja svih cijena, a naročito osnovnih životnih namirnica.
Iz Udruženja veterana su napomenuli da Bijeljina ne smije da zaboravi Ljubišu Savića Mauzera, osnivača i komadanta Garde „Panteri“, čiji su pripadnici branili Bijeljinu i Semberiju.
„Ljubiša Savić je bio šef Kriznog štaba grada za oslobođenje Bijeljine, vodio je ključne vojne operacije na teritoriji istočno-bosanskog korpusa pa i šire“, rekao je Petar Cvijetinović, ističući da se ove godine navršavaju 22 godine od ubistva Ljubiše Savića.  
Udruženje veterana Garda „Panteri“ pozdravili su izbor Radana Ostojića za predsjednika Boračke organizacije RS, ali sve dok bude radio, kako kažu, u interesu boraca, a u suprotnom će dobiti i imati kritike.
Iz ovog Udruženja najavili su da će tražiti da u bijeljinskoj bolnici i Domu zdravlja prioritet imaju porodice poginulih i ratni vojni invalidi.
Z.Kusmuk - Semberija info