SAJAM VINA 9. JUNA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

SAJAM VINA 9. JUNA U BIJELjINI


Nakon Tuzle i Brčkog, u  hotelu “Drina”  9. juna, u Bijeljini će biti održan Festival REGIO –sajam vina i vinske opreme.

Dragan Tešić, potparol  Turističke  organizacije Grada Bijeljina  koja je i jedan od organizatora ovog Sajma, rekao je na danas održanoj konferenciji  za medije, da će to, prije svega, biti prilika da se predstave vinarije  sa područja  Srbije, BiH, Crne Gore i regije.

Fikret  Nadarević, organizator Sajma, naglasio je da  kroz ovaj Sajm želi pokazati  da je vino jedan od prizvoda koji spaja ljude i regije.

-Ovakav projekat u kojem se karavan vinara seli iz grada u grad,  pravi se rijetko gdje u svijetu. Na sajmu će se predstaviti oko 40 vinarija, a pored predstavnika vinarija iz regije, ove godine imamo goste iz Italije i Francuske. U okviru Sajma planirane su i edukativne radionice, osmišljene tako da lokalnim ugostiteljima predstave prezentaciju kako samog servisa vina, pa  do postavljanja i prezentacije vinskih karti. Pored edukativnih radionica, prvi garažni vinar u BiH  Nemanja Bijelić, predstaviće  način kako napraviti malu garažnu vinariju”,  najavio je ovom prilikom Nadarević.

Festival REGIO jedinstven je koncept vinskog sajma, koji pored promocije vina i vinarija, posjetiocima nudi i najveću  ponudu vinske opreme. Ideja je proizašla od organizatora VinoSalisa, vinskog festivala koji se već tradicionalno organizovao u Tuzli  i koji je okupljao veliki broj redovnih izlagača.  REGIO nastavlja misiju VinoSalisa, da spaja na jednom mjestu proizvođače i ponuđače s jedne strane, a s druge strane konzumente ,hotelijere, trgovce i ugostitelje.

Semberija info