RADAN OSTOJIĆ IZ BIJELjINE NOVI PREDSJEDNIK BORS :: Semberija INFO ::

 

RADAN OSTOJIĆ IZ BIJELjINE NOVI PREDSJEDNIK BORS


Foto
Radan Ostojić iz Bijeljine izabran je za novog predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske na današnjoj sjednici Predsjedništva ove organizacije u Banjaluci, a već u prvom krugu glasanja dobio je povjerenje većine članova skupštine.

Za Ostojića je glasalo 78 od prisutnih 122 delegata Skupštine BORS.
 
Osim Ostojića, za predsjednika BORS konkurisao je Milovan Gagić iz Bijeljine, Zoran Vidić iz Broda i Željko Lalić iz Sokoca.
 
Predsjednik Predsjedništva BORS Aleksandar Savić rekao je ranije da je podnio neopozivu ostavku na ovu funkciju, ističući da svu odgovornost za dalji rad u Predsjedništvu BORS-a koje još nije formirano preuzima većina koja se danas nalazi na sjednici Skupštine BORS-a u Banjaluci.

– Podnio sam ostavku jer mi je uskraćeno pravo da imam pečat, za kojeg ne znam gdje se nalazi, kao ni zapisnik, ni fono zapis. Nemamo ništa od onoga što nas može uvjeriti da je nedavna sjednica Predsjedništva BORS u Bijeljini bila kvalifikovana i u skladu sa pravnom regulativom – izjavio je Savić.
 
Savić je rekao da je polovina delegata danas napustila sjednicu Skupštine BORS u Banjaluci, nakon što nije prihvaćen prijedlog delegata iz Doboja da se sa dnevnog reda skine opoziv predsjednika BORS Milomira Savčića, odnosno da ne bude usvojen kao što je to bio slučaj u Bijeljini.

(Srpska Info)