MATURANTI SREDNjE STRUČNE ŠKOLE JANjA ZATVORILI OVOGODIŠNjE MATURSKE PROSLAVE :: Semberija INFO ::

 

MATURANTI SREDNjE STRUČNE ŠKOLE JANjA ZATVORILI OVOGODIŠNjE MATURSKE PROSLAVE


Foto: Semberija info
Maturanti Srednje stručne škole Janja, njih 67, zatvorili su ovogodišnju sezonu proslave matura u Bijeljini.

Nakon okupljanja na platou ispred Gradske uprave, fotografisanja sa njihovim najdražim, sa školskim drugarima, profesorima  i prijateljina, prodefilovali su do Hotela „Drina“ kako bi proslavili srednjoškolsko obrazovanje. Direktor Srednje stručne škole Aleksandar Matić pohvalio je učenike i poželio im da stečeno znanje uspješno primijene u životu i daljem školovanju i usavršavanju.



-Srednja stručna škola iznjedrila je još jednu generaciju maturanata, jedan razred trogodišnjeg školovanja (kuvar-konobar) i tri četvorogodišnjeg (turistički, građevinski i trgovački tehničar), a od ove godine planiramo i dva nova odjeljenja, carinski tehničar i poslastičar-konobar“, rekao je Matić i podsjetio da je škola prošle godine proslavila i značajan jubilej, 20 godina postojanja i rada.

Učenik generacije trogodišnje škole (kuvar-konobar) Ognjen Krivak rekao je da će mu u lijepom sjećanju  ostati druženje sa drugarima, a planira da nastavi školovanje na Višoj školi u Beogradu.



Učenik generacije četvorogodišnje škole (arhitektonski tehničar) Igor Stanojević, takođe planira nastaviti školovanje u Novom Sadu na Građeviskom fakultetu, a srednjoškolsko školovanje, kako je rekao, „ nosiće kao najljepšu uspomenu“. Jedan od maturanata, Žiko Radovanović srećan je što je, kako je naglasio„dio jednog finog društva i što je završio srednju školu smjer turistički tehničar“.



-Sa sobom nosim lijepe uspomene, a planiram nastaviti školovanje ili u Bijeljini ili u Novom Sadu“, rekao je Radovanović. Turizmologiju planira upisati i Suzana Gajić.

-Srećna sam i veoma emotivna što smo se okupili da proslavimo maturu, a kao i moji drugari, pamtićemo naše druženje i naše profesore“, rekla je Gajićeva. Maturanti Srednje stručne škole su, uprkos kiši koje počela da pada, ponosno koračali ulicama Bijeljine, a mi im želimo da ponosno i hrabro nastave da koračaju putem svojih želja i ostvare svoje ciljeve.



(Semberija info)