Dodjelom nagrada i zahvalnica, zatvoren Sajam cvijeća u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Dodjelom nagrada i zahvalnica, zatvoren Sajam cvijeća u Bijeljini


Dvodnevni sajam je tokom vikenda na gradskom trgu, okupio oko 20 semberskih uzgajivača cvijeća i ukrasnog drveća. 

Dan prije početka sajma u Centru za kulturu, održana su stručna   predavanja na kojima su najveći stručnjaci iz oblasti proizvodnje i uzgoja cvijeća, zainteresovane upoznali sa najnovijim tehnologijama.

Posljedni dan sajma bio je rezervisan za dodjelu nagrada.



Danas su dodijeljene zahvalnice svim učesnicima manifestacije i  proglašeni pobjednici za najbolje dekorisan štand  i najbolje uređeno dvorište, balkon i terasu.
Treće mjesto za najljepši balkon, kao i nagrada od 300 KM pripalo je Dušici Ristić. Drugo mjesto i 500 KM pripalo je Zorici Jovanović. 
Treće mjesto za najljepšu terasu osvojila je Sava Dakić, za šta je nagrađena sa 300 KM, a sa 500 KM nagrađena je Radmila Jovanović,  kojoj je pripalo drugo mjesto.
Prema riječima organizatora u obje prethodne kategorije niko nije osvojio prvo mjesto, jer kako kažu, nisu zadovoljeni traženi kriterijumi.



Prvim mjestom za najlješe uređen štand nagrađena je „Hortikultura Novaković“ Trnjaci. Uz ovo laskavo priznanje, pripala im je i nagrada od 300 KM. 
Prvo mjesto za najljepše uređeno dvorište  osvojio je Milan Marinković iz Batkovića,  za šta je nagrađen i sa 1000 KM.



- O uređenju dvorišta brinu svi članovi domaćinstva, svi imaju svoja zaduženja i svima je stalo da dvorišste izgleda lijepo i da uživamo u njemu. Ova nagrada samo je kruna našeg rada. Kada ujutru ustanemo, volimo uživati u prizoru urednog i lijepo uređenog dvorišta, koje predstavlja našu malu zelenu oazu,“ izjavio je Marinković.

Savjetnik gradonačelnika Bijeljine Radiša Petrović, rekao je ovom prilikom  da je sajam protekao na viskom nivou, sa velikim brojem izlagača i širokim asortimananom prizvoda koji su bili izloženi .
- Zahvalio bih se svima koji su učestvovali u organizaciji Sajma cvijeća. Grad Bijeljina će i u narednom periodu nastaviti da pomaže organizaciju ovakvih sajamskih događaja i siguran sam da ćemo podizati ljestvicu kvaliteta iz godine u godinu, te da će ovaj sajam u našem gradu postati tradicionalan. Ovo je ujedno i veliki korak za naše poljoprivredne proizvođače koji se bave proizvodnjom cvijeća i ukrasnog rastinja, da ovdje u gradu izlože svoje proizvode i pokažu čime se bave “, rekao je Petrović.

Organizatori sajma su AD „Komunalac“, Agrarni fond Grada Bijeljina i Grad Bijeljina koji  je prihvatio ideju mlade studentkinje hortikulture Dajane Novaković o održavanju ovakve manifestacije.


Semberija info - S.Nikolić