BIJELjINA: MINISTAR ŠERANIĆ U POSJETI BOLNICI I DOMU ZDRAVLjA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: MINISTAR ŠERANIĆ U POSJETI BOLNICI I DOMU ZDRAVLjA


Ministar zdravlja ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić isporučio je medicinsku opremu-monitore za pacijente monitore za nadzor pacijenata nabavljenih za javne zdravstvene ustanove sekundarnog i tercijarnog nivoa  u okviru  „Hitnog projekta kovid 19“ koji sprovodi resorno ministarstvo.
 

-Bolnica je u ovoj raspodjeli medicinske opreme dobila 10 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata i u ime zaposlenih, kao i stanovnika regije Bijeljine, upućujem zahvalnost Ministarstvu zdravlja na čelu sa ministrom Alenom Šeranićem i Vladi Republike Srpske, za sve što su činili i što čine za našu bolnicu“, rekao je direktor Bolnice prof. dr Zlatko Maksimović i istakao da su prethodno održali i povodom obilježavanja godišnjice rada Pejsmejker centra i uvođenja elektrofiziologije srca – nove grane kardiologije koja se bavi dijagnostikom i liječenjem poremećaja srčanog ritma.  Maksimović je nglasio da su građani upoznati da u Bijeljini živi i radi profesor dr Lazar Angelkov, koji uspješno rukovodi Pejsmejker centrom, a odskora i Centrom za elektrofiziologiju.
-Da bi jedna zdravstvena ustanova dobro funkcionisala potrebna je oprema, prostor i ono što je najvažnije, potrebni su ljudi, a mi u bolnici imamo sreću, ali i sposobnost da u svoje redove dovedemo najbolje stručnjake, kao što je prof. dr Lazar Angelkov. Mi tu ne stajemo, idemo dalje, a sve u cilju pružanja što kvalitetnijih zdarvstvenih usluga građanima“, rekao je prof. dr Maksimović. Na ugradnju prvih pejsmejkera u Bijeljini podsjetio je profesor dr Lazar Angelkov i naglasio da su danas, godinu dana kasnije, prepoznatljivi na karti RS i BiH i jugoistočne Evrope.
-Krenuli smo ovim putem korak po korak i danas smo prepoznatljivi po svom radu. Od prije sedam dana krenuli smo i sa krioablacijom koja predstavlja vrh u elektrofiziologiji, tako da polako formiramo i Odsjek za aritmije, a u svemu imamo maksimalnu podršku direktora Bolnice prof. dr Maksimovića i Ministarstva zdravlja RS“, rekao je prof. dr Angelkov. Ministar zdravlja Alen Šeranić izrazio je zadovljstvo što je isporuka monitora za pacijente krenula iz  Bijeljine i dodao da su pored bolnica, obuhvaćeni i Domovi zdravlja.

-Pratili smo potrebe zdravstvenih ustanova, kako bi mogli pružati što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu stanovništvu. Ovo je samo početak isporuke i u narednih mjesec i po dana, mi ćemo kroz isporuku obići cijelu Republiku Srpsku“, rekao je ministar Šeranić. On je najavio da će biti nabavljen CT transportni aparat koji će biti u Bijeljini, ali i druga potrebna medicinska oprema.

-Razgovarali smo i o elektrofiziologiji, u čemu je bijeljinska Bolnica na raspolaganju svim građanima RS. Zahvalnost upućujemo i Fondu zdravstvenog osiguranja koji prati sve naše aktivnosti“, rekao je Šeranić koji je nakon Bolnice, posjetio i Dom zdravlja.

Semberija info