Ljubitelji cvijeća za vikend mogu posjetiti Sajam cvijeća na gradskom trgu :: Semberija INFO ::

 

Ljubitelji cvijeća za vikend mogu posjetiti Sajam cvijeća na gradskom trgu


U subotu, 28. maja, na gradskom trgu u Bijeljini biće otvoren dvodnevni  Sajam  cvijeća, na kojem se očekuje 20-tak izlagača, ali i veliki broj posjetilaca – ljubitelja cvijeća, sadnica i ukrasnog bilja.

Istog dana, nakon svečanog otvaranja ove sajamske manifestacije, biće organizovana i radionica za djecu.

„Dan prije početka sajma, u petak, biće održana predavanja u Centru za kulturu na kojem će najveći stručnjaci iz oblasti proizvodnje i uzgoja cvijeća upoznati zainteresovane sa najnovijim tehnologijama, ali i davati stručne savjete“, rekao je Mladen Arsenović, šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine.

U nedelju, 29. maja, biće dodijeljene zahvalnice svim učesnicima ove sajamske manifestacije i proglašeni pobjednici za najljepše dekorisan štand te za najljepše uređeno dvorište, balkon i terasu.  

Arsenović je rekao da je posljednji dan sajma rezervisan za dodjelu nagrada za osvojena prva tri mjesta u odgovarajućim kategorijama na konkursu za najljepše uređeno dvorište, balkon i terasu.

Na konkursu je učestvovalo 35 sugrađana. Poslije izlaska na teren od strane stručne komisije, fotografije dvorišta, balkona i terasa biće dostupne svim posjetiocima za razgledanje.

Govoreći o Sajmu u ime AD „Komunalac“, koje je ove godine jedan od organizatora, ali i izlagača,  Helena Stojić je pozvala sve sugrađane da posjete izložbeni prostor na gradskom trgu.

„Ove godine nastavljamo tradiciju, a slogan sajma je „U bašti nade uvijek nešto cvjeta“. Drago nam je što imamo zapažen broj prijavljenih učesnika na konkursu za najljepše uređeno dvorište, balkon i terasu. Očekujemo veliku i kvalitetnu ponudu proizvoda za potencijalne kupce“, rekla je Helena Stojić.

Zdravko Mikić iz Agrarnog fonda je rekao da je cilj održavanja sajma cvijeća promovisanje Bijeljine kao grada zelenila i pružanje podrške proizvođačima cvijeća u Semberiji, jer je riječ o perspektivnoj djelatnosti na ovim prostorima.

Na predavanjima, koja će biti održana u petak, 27. maja,  govoriće prof. dr Mirjana Ljubojević o temi „Hortikulturalno tržište u kovid i post kovid eri, doc.dr Lazar Pavlović o temi „Izrada katastra zelenih površina i njegov značaj za funkcionisanje grada“.

Predavanje će održati i mast.inž. pejzažne arhitekture Milica Grubač na temu „Uzgoj voćnih vrsta na krovnim vrtovima kao odgovor na urbanizaciju i ublažavanje klimatskih promjena“, te doc. dr Vanja Vuksanović na temu „Proizvodnja lizijantusa kao rezanog cvijeta“.       


Semberija info - Z. Kusmuk