Turistička organizacija Bijeljine priprema izradu brošure za jednodnevni izlet u Semberiji :: Semberija INFO ::

 

Turistička organizacija Bijeljine priprema izradu brošure za jednodnevni izlet u Semberiji


U organizaciji Turističke organizacija Bijeljine biće izrađena brošura sa ciljem promocije vjerskog i etno turizma te prirodnih potencijala Semberije. Kako je potvrđeno portalu „Semberija info“ u Turističkoj organizaciji Bijeljine, u brošuri će poseban akcenat biti stavljen na kompleks manastira Tavna. U brošuri će, kao ponuda turističkih potencijala Semberije, biti predstavljen manastir Tavna i vodopad Skakavac.



„Ideja o posjeti manastirskom kompleksu pojavila se iz razloga jer je za posjetu manastirskom kompleksu zainteresovano sve više ljudi, naročito turista iz Srbije. Planiramo predstaviti jednodnevni izlet u Tavnu, koji bi podrazumijevao da turisti, nakon posjete manastiru, obiđu vodopad Skakavac, a potom posjete obližnji etno restoran gdje mogu ručati ili se osvježiti nekim piće“, navode u Turističkoj organizaciji Bijeljine.   

Do manastira Tavna lako se stiže asfaltnim putevima iz Bijeljine, Loznice, Zvornika i Ugljevika.
Manastir Tavna. Manastir Tavna nalazi se u selu Banjica na području grada Bijeljina, na tromeđi tri opštine Bijeljina, Zvornik i Ugljevik.

Ovaj manastir je spomenik kulture i pod zaštitom je države. Pripada Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj.
Manastir je jedna od najstarijih građevina ovog kraja. Kroz čitavu svoju istoriju dijelio je sudbinu lokalnog življa i bio je duhovni i kulturni centar srpskog naroda ove regije.


Semberija info - Z. Kusmuk