OBILjEŽENA SLAVA MUZEJA SEMBERIJE I OTVORENA IZLOŽBA „MAJSKA SMOTRA LIKOVNOG STVARALAŠTVA UČENIKA 29“ :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽENA SLAVA MUZEJA SEMBERIJE I OTVORENA IZLOŽBA „MAJSKA SMOTRA LIKOVNOG STVARALAŠTVA UČENIKA 29“


Foto: Semberija info
Zaposleni u Muzeju Semberije, danas su obilježili krsnu slavu Sveti Ćirilo i Metodije sa prijateljima i saradnicima ove ustanove.

Momčilo Koprivica, direktor Muzeja Semberije rekao je da su  posljednje dvije godine, slavu obilježavali skromno u crkvi, ali da danas obilježavaju u prostorijama Muzeja Semberija, sa prijateljima i saradnicima.

- Sveti Ćirilo i Metodije, nije samo slava naše ustanove, to je slava pismenosti, mogu kazati da je  slava kulture u potpunosti. Oni su svetci koji su donijeli pismenost za Slovene“, kazao je Koprivica.Mladen Arsenović, šef kabineta gradonačelnika Bijeljine, rekao da će Gradska Uprava podržavati rad  Muzej Semberije i dalje,  jer je Muzej jedan od najvažnijih znakova identiteta grada Bijeljina.

Takođe, pored obilježavanja slave, danas je otvorena izložba pod nazivom „Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika 29“ i za sve posjetioce biće otvorena do 24. juna.  Na izložbi su izložena ukupno 183 rada iz 19 Osnovnih škola sa teritorije gradova Bijeljina i Zvornik, te opština Pelagićevo i Donji Žabar.

Stručni žiri,  kojeg su čini mr Zoran Jezdimirović - akademski vajar, Milijanko Miholjčić -  akademski grafičar i Zoran Midanović - kustos istoričar u Muzeju Semberije, od 183 rada izabrali su šest najboljih.


 
Zoran Midanović, kustos istoričar u Muzeju Semberije i član stručnog žirija rekao je da nije bilo teško odabrati najbolje radove, jer  je kvalitet radova na veoma visokom nivou.
 
Najbolji u kategoriji vrtići i niži razredi osnovnih škola bili su Nikolina Mikanović iz JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina, koja je osvojila prvu nagrada, drugu nagradu je osvojila Mladena Babić iz PU Dječiji vrtić „Dragan i Zoran“ Bijeljina, te treću Tara Ostojić iz PU Klub za djecu „Petar Pan“ Bijeljina.


 
U kategoriji viši razredi osnovnih i srednje škole, Marija Vuković, učenica 8/1 razreda, OŠ „Nikola Tesla“ Pilica osvojila je prvu nagradu, drugo mjesto pripalo je Darku Lazareviću učeniku 9/1 OŠ „Sveti Sava“ Bijeljina, te treće mjesto je zauzela Anja Vasić učenica 9/1 OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Velika Obarska.


 
(Semberija info)