CENTAR GRADA U ZNAKU MATURANATA POLjOPRIVREDNE I MEDICINSKE ŠKOLE :: Semberija INFO ::

 

CENTAR GRADA U ZNAKU MATURANATA POLjOPRIVREDNE I MEDICINSKE ŠKOLE


Maturanti Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini večeras su uljepšali centar grada. Plato ispred Gradske uprave bio je mjesto okupljanja dojučerašnjih srednjoškolaca, njihovih roditelja, rodbine i prijatelja. Odatle su maturanti u 19:30 u svečanom defilu prošetali do hotela „Drina", gdje će uz muziku i  druženje proslaviti završetak svog srednjoškolskog obrazovanja.- Dvije godine smo bili pod uticajem korone, otežanim uslovima rada, ali ipak je ovo dobra generacija. Prema našim procjenama i razgovoru sa učenicima, veliki broj njih će upisati fakultete i to u Beogradu, Novom Sadu, posebno što se tiče veterine, medicinske struke i poljoprivrede. Ove godine, ukupno je 265 maturanata Poljoprivredne i medicinske škole u Bijeljini“, rekao je Zoran Despotović, direktor Poljoprivredne i medicinske škole.Kratke osvrte na minuli srednjoškolski staž i planove za budućnost za „Semberija INFO“ dali su dvoje maturanata Poljoprivredne škole, smjera Prehrambeni tehničar.

- Zadovoljna sam sa prethodne četiri godine. Bilo je tu i teških trenutaka ali sam to sve prebrodila uz podršku profesora, roditelja i prijatelja iz škole. Što se tiče budućnosti, još nisam odlučila da li ću studirati ili naći posao“, rekla je Vesna Ljubojević od danas i zvanično sa zvanjem prehrambenog tehničara. Za razliku od Vesne, njen školski drug Mladen Tomić već je označio Fakultet političkih nauka u Beogradu kao sljedeću destinaciju svog obrazovnog profilisanja.

- Prelijepe uspomene me vežu za srednju školu. Večeras ćemo da se veselimo a od sutra se okrećemo novim, ozbiljnim životnim izazovima“, rekao je Mladen.


​Semberija info - Tekst i foto: I. Gutić