ZUMBA U GRADSKOM PARKU :: Semberija INFO ::

 

ZUMBA U GRADSKOM PARKU


Foto: Semberija info
U sklopu svojih svakodnevnih aktivnosti na promociji zdravog života kroz bavljenje sportom i rekreacijom Plesni klub „101“ organizovao je danas u gradskom parku vježbu „Zumba – čas u prirodi“. Brojni posjetioci gradskog parka su bili privučeni zanimljivom latino muzikom koja je dopirala sa odbojkaškog terena gdje su članice Plesnog kluba „101“ demonstrirale pokrete Zumbe.



-Zumba je kombinovani plesni i fitnes program. Zavisno od koreografije, sadrži 30-40% fitnes elemenata i 60-70% plesnih koraka. Kao takva, veoma povoljno utiče na fizičko i mentalno zdravlje ljudi. Naučna istraživanja su konstatovala pozitivan uticaj bavljenja zumbom na rad srca, snižavanje krvnog pritiska kao i na ravnomjeran razvoj i aktiviranje mišića. Sa druge strane, muzika i ples su dobitna kombinacija za odlično raspoloženje. Na našim terminima zumbe, ma koliko se umorili i ma koliko se oznojili, svi sa treninga odlaze svojim kućama sa velikim osmjesima na licima“, rekla je za „Semberija INFO“ Mila Mihajlović, licencirani Zumba-fitnes instruktor.



Zumba je idealan način za oblikovanje tijela pa se mnogi ljudi odlučuju upravo za ovaj način vježbanja. Zumba je takođe pogodna za sve starosne grupe i oba pola bez obzira na polaznu fizičku spremu kandidata, da li ima iskustva u plesu ili ne.

-Zumba treninzi su izuzetno dinamični i zahtijevaju puno energije, fantastični su za sagorijevanje viška kalorija. To je jedan od razloga zašto smo izašli u park, da u ovoj divnoj prirodi pokažemo našim sugrađanima jedan kvalitetan i zanimljiv put do zdravog i lijepog duha i tijela“, istakla je Mila Mihajlović.
 
(Semberija info)