U NARODNOJ BIBLIOTECI PROMOVISANE TRI KNjIGE :: Semberija INFO ::

 

U NARODNOJ BIBLIOTECI PROMOVISANE TRI KNjIGE


Foto: Semberija info
JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ u Bijeljini večeras je bila domaćin promociji djela izdavačke kuće Clio iz Beograda. Neposredan povod bila je promocija knjige „Umešnost komuniciranja“ dr. Danijele Petrović sa beogradskog Filozofskog fakulteta.

-Jedna od naših edicija nosi naziv Imago. Radi se o djelima iz psihologije a popularnost ove edicije temelji se na našoj velikoj zabrinutosti za kvalitetne međuljudske odnose. Mi danas imamo obilje komunikacije ali i obilje ispraznosti u toj komunikaciji. Večeras ćemo bijeljinskoj publici predstaviti ove knjige a zatim razgovarati o savremenim izazovima i problemima naše komunikacije“, rekao je Zoran Hamović, direktor i glavni urednik izdavačke kuće CLIO.



Promociji su prisustvovale profesorice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, dr. Danijela Petrović i dr. Tamara Džamonja Ignjatović. Pored knjige „Umešnost komuniciranja“ one su govorile i o dvije knjige Šeri Terkl, „Sami zajedno“ i „Obnovimo razgovor“. Šeri Terkl je klinički psiholog  te osnivač i direktor Instituta za proučavanje odnosa tehnologije i identiteta na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology, USA). Više od tri decenije izučava promjenljive veze ljudi i digitalne kulture, prikazujući kako mobilne tehnologije, socijalne mreže i humanoidna robotika mjenjaju čovjekov rad, porodicu i identitet.

Zainteresovani čitatelji će ove knjige u narednom periodu moći pronaći na policama Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ u Bijeljini.

(Semberija info)