MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I GASTROKULTURE ''BIJELjINA-TURIST 2022'' :: Semberija INFO ::

 

MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA I GASTROKULTURE ''BIJELjINA-TURIST 2022''


Međunarodni sajam turizma i gastrokulture ''BIJELjINA-TURIST 2022'' održaće se 27. i 28. maja, u hotelu „Drina“. U svrhu sajma, planiran je izlagački zatvoreni prostor od 500 metara kvadratnih, a 100 metara kvadratnih otvorenog prostora. Cilj manifestacije je promocija turističke ponude na području  Grada Bijeljina, a očekuje se učešće turističkih organizacija, turističkih agencija, ugostiteljskih objekata  i privrednih subjekata, kako sa područja Bijeljine, tako i iz zemalja iz okruženja. Učesnicima sajma biće obezbijeđen besplatan izlagački prostor i štandovi.

-Specifičnost sajma se ogleda u činjenici da će biti sa širim spektrom sadržaja i izlagača, a učešćem izlagača iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, bijeljinski sajam  je dobio međunarodni značaj. Na sajmu će se promovisati sve što je vezano za turističku privredu, ali i promociju regionalnih manifestacija kao i nacionalnih kuhinja“, potvrđeno je iz Turističke organizacije grada, a očekuje se i prisustvo predstavnika Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. Ovu značajnu manifestaciju podržala je Gradska uprava Grada Bijeljina. Prema planu organizatora, prvog dana sajma, od 10 do 17 časova je prezentacija izlagača, od 12 do 13 časova svečano otvaranje, kulturno- umjetnički program, od 13 do 14.3o časova je planiran obilazak štandova.
Početak drugog dana sajma je od 10 časova,   dok je od 12 do 14 časova planirana gastro prezentacija. Od 14 do 15časova uslijediće podjela zahvalnica izlagačima sajma,a u 17 časova, sajam će zvanično biti zatvoren. Iz Tiurističke organizacije podsjećaju da je ulaz besplatan za sve posjetioce sajma.