GRADSKA UPRAVA: MEMORANDUM O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA: MEMORANDUM O ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI


Memorandum o razumijevanju u oblasti energetske efikasnosti, potpisali su gradonačelnik Ljubiša Petrović i rezidentni predstavnik UNDP-a Steliana Nader.

-Izražavam zahvalnost UNDP na brojnim značajnim projektima koji su realizovani u prethodnom periodu, a evo pred nama je još jedan projekat koji će značaajno doprinijeti građanima i našem gradu. Potpisali smo sporazum koji naš grad svstava u red uspješnih lokalnih zajednica u Republici Srpskoj i BiH, jer će se finansirati nekoliko projekata. Ovim sporazumom smo se obavezali da  izdvojimo srdstava od oko 2,5 miliona KM, a UNDP oko pola miliona KM. Projekti se odnose na izgradnju i rekonstrukciju LED rasvjete na području grada u iznosu od dva miliona KM, a ostatak sredstava za oblast kulture, sporta i izradu projektne dokumentacije po pitanju zaštite životne sredine i studija o upravljanju otpadom. Sporazum podrazumijeva i ozelenjavanje našeg grada, izgradnju javnih zelenih površina, te niz drugih pojedinosti. Za neke od projekata rokovi su do kraja ove godine, a rekonstrucija i izgradnja LED rasvjete do 30. juna naredne godine”, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović i dodao da će realizacija projekata unaprijediti život građana. Rezidentni predstavnik UNDP-a Steliana Nader izrazila je zadovoljstvo potpisanim memorandumom.

-Nadam se da ćemo zahvaljujući dobroj saradnji graditi bolju budućnost, a saradnja UNDP i Biojeljine datira još iz 2008. godine. Cilj nam je da ostvarimo i realizujemo projekte koji će doprinijeti boljem životu građana”, rekla je Naderova i dodala da UNDP nastavlja saradnju sa Bijeljinom i u narednom period.