BIJELjINA DOMAĆIN VAŽNOM TURNIRU :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA DOMAĆIN VAŽNOM TURNIRU


Bijeljina će u nedjelju, 22. maja biti domaćin 5. Otvorenog karate prvenstva Grada Bijeljina „Trofej Bijeljine 2022“. Tehnički organizator turnira je Karate klub „UNSU“ Bijeljina, uz pokroviteljstvo Grada Bijeljina i Ministarstva porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske. „Trofej Bijeljine 2022“ biće prilika da ljubitelji karatea prisustvuju desetinama kvalitetnih borbi u kategorijama pionira, kadeta, juniora, seniora i veterana.
 
Tokom prethodna četiri izdanja ovog turnira, u Bijeljini je nastupalo 1.818 takmičara iz Austrije, Belgije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Srbije i Bosne i Hercegovine. Tako je na prvom turniru „Trofej Bijeljine“ 2018. godine učestvovalo 622 takmičara iz 57 klubova iz šest zemalja. Sljedeće, 2019. godine je bilo 505 učesnika iz 50 klubova, iz šest zemalja, a u koronom pogođenoj 2020. godini 196 učesnika iz 23 kluba, iz pet zemalja. Prošle godine, Otvoreno karate prvenstvo Bijeljine ugostilo je 495 učesnika iz 52 kluba, iz osam zemalja.
 
Prijave za ovogodišnje izdanje turnira danas se završavaju, a takmičenja će se održati u sportskoj dvorani Gimnazije „Filip Višnjić“.
  
Semberija info