IZ REPUBLIČKE STRANKE SRPSKE PORUČILI :: Semberija INFO ::

 

IZ REPUBLIČKE STRANKE SRPSKE PORUČILI


Razvijmo zajedno najdužu zastavu Republike Srpske!

Republička  omladina Srpske u četvrtak, 12. maja, obilježiće Dan Vojske Republike Srpske i Dan pobjede nad fašizmom, na jedinstven način,  razvijanjem najduže zastave Republike Srpske u centru Bijeljine.
Savo Ristić, član Republičke omladine Srpske, rekao je da su članovi Republičke omladine Srpske odlučili da obilježe Dan Vojske Republike Srpske i Dan pobjede nad fašizmom, po uzoru na Istočno Novo Sarajevo, koji su Dan Republike Srpske obilježili razvijajući najdužu zastavu RS.

- Zastava je dugačka 527 metara. Za samo par dana dobili smo mnogo poziva, sa pohvalama za našu akciju i inicijativu. Sa ponosom možemo reći da već imamo nekoliko stotina građana na našem spisku, koji će doći da nas podrže i da razviju najdužu zastavu“, rekao je Ristić.

Tatjana Jokanović, predsjednica Republičke omladine Srpske, prisjetila se trenutka kada su prvi put ugledali najdužu zastavu RS, oduševljenja i ponosa i rekla da je  zastava široka 4,6 metara i teška jednu tonu i da na transportu zastave i pripremi za razvijanje radi tim od 12 osoba.

- Naš poziv u ime Republičke omladine Srpske  upućen je svim građanima, brojnim organizacijama, udruženjima, javnim ustanovama, preduzećima i mnogim drugim političkim partijama. Željela bih da istaknem, da je svijest o nacionalnoj pripadnosti mnogih naših vršnjaka na jako niskom nivou. Smatram da ovakvi i slični  događaji, mogu da utiču da se probudi sve ono što mi u sebi imamo i držimo, a to je ljubav prema svom, srpstvu, zastavi i Republici u kojoj živimo i boravimo, a imamo i poštovanje prema drugom i drugačijem. Smatram da ako ne volimo, ne cijenimo i ne poštujemo ono što imamo mi i ono  što je naše, nećemo znati da cijenimo i poštujemo ono što je tuđe, drugačije“, istakla je Jokanovićeva.
Dragan Ljubinković, potpredsjednik Republičke stranke Srpske, istakao je da ovo jedinstven događaj, koji se prvi put održava u Bijeljini.

-Ovom prilikom želim da pozovem sva boračka udruženja i organizacije da nam se pridruže u ovoj manifestaciji.  Ovom manifestacijom ćemo pokazati da je naš identitet veoma bitan i naša obilježja koja treba da sačuvamo i da pokažemo da smo jedinstven. Naglasio bih da, ovo nije politički organizovano, nego je to ideja naših omladinaca, građana i običnih ljudi“, naglasio je Ljubinković.

Ovom prilikom,  pozvali su sve, da 12. maja u 11 časova i 45 minuta kod zgrade Osnovnog suda u Bijeljini zajedno sa Republičkom omladinom Srpske razviju najdužu zastavu.

Semberija info