SVEČANO OTVOREN „GRČKI KUTAK“ NA UNIVERZITETU SINERGIJA :: Semberija INFO ::

 

SVEČANO OTVOREN „GRČKI KUTAK“ NA UNIVERZITETU SINERGIJA


Foto
Ambasador Grčke u BiH,  Dimitris Papandreu,  danas je ozvaničio početak rada „Grčkog kutka“ na Univerzitetu „Sinergija“. Grčki diplomata zahvalio se domaćinima na toplom prijemu i rekao da je do sada,  pored kutka u Bijeljini,  otvoreno još pet.
 
 - Riječ je o nečemu što je rezultat saradnje lokalnih obrazovnih institucija i naše Ambasade,  a ovaj projekat aktivan je već oko godinu i po dana“, rekao je Papandreu.


 
Papandreu je napomenuo da je cilj otvaranja ovakvih kutaka,  učvršćavanje odnosa dvije kulture.
 
 - Sprovodimo mnogo aktivnosti, a jedna od njih je učenje grčkog jezika. Ne želimo nametati ništa u vezi sa grčkim jezikom i kulturom, već je to obostrana želja i nešto što će dovesti do uspjeha“, naglasio je Ambasador.
 
Dekan Filološkog fakulteta Univerziteta „Sinergija“,  Marijana Prodanović, istakla je da je ponosna činjenicom da su od danas bogatiji za „Grčki kutak“,  i dodala da on neće biti korišten samo u svrhu učenja grčkoj jezika i grčke kulture,  već će to biti i mjesto susreta dvije kulture.


 
 - Vidjećemo kako će kutak da zaživi,  ali ono što je evidentno jeste da postoji zainteresovanost  za grčki jezik, posebno onih studenata koji studiraju ekonomiju ili turizam“,  rekla je Prodanovićeva
 
Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Bijeline,  Ljubiša Petrović, koji je ovom prilikom izrazio uvjerenje, da će „Grčkim kutkom“ u Bijeljini,  još više biti učvršćeno prijateljstvo dva bratska naroda.


 
(Semberija info)