KAMPANjA „LAKO JE BRZINU SMANjITI“ 13. MAJA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

KAMPANjA „LAKO JE BRZINU SMANjITI“ 13. MAJA U BIJELjINI


Foto
Grad Bijeljina je početna tačka iz koje će 13. maja 2022. godine započeti preventivvna kampanja „Lako je brzinu smanjiti“, koju sprovode Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez Republike Srpske, jedinice lokalnih samouprava, kao i Radio-televizija Republike Srpske, kao medijski partner i kompanija „Vitinka“, kao društveno odgovorna kompanija.
 
U okviru aktinosti predviđenih za taj dan, u Centru za kulturu „Semberija“ od 9,00 časova za učenike osnovnih i srednjih škola biće organizovano predavanje Milana Srdića i Bojana Šuvire koji će, na osnovu ličnog iskustva, govoriti o posljedicama saobraćajnih nezgoda, a od 11,00 časova na Trgu kralja Petra I Karađorđevića biće postavljeni biciklistički poligoni za obuku djece o ponašanju u saobraćaju, kao i simulatori prevrtanja vozila, kosa ravan i odgovarajuća policijska oprema (radari i drugo).
 
Agencija za bezbjednost saobraćaja i Grad Bijeljina su za ovu priliku obezbijedili po tri dječija auto-sjedišta koja će biti uručena roditeljima čija imena će biti izvučena  nakon što isprobaju simulatore.
 
Organizatori pozivaju građane da prisustvuju ovim događajima.