USVOJENA INICIJATIVA ZA ODRŽAVANjE POLUMARATONA U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

USVOJENA INICIJATIVA ZA ODRŽAVANjE POLUMARATONA U BIJELjINI


Odbornik Republičke stranke Srpske Danijel Perić podnio je na današnjoj sjednici Skupštine grada inicijativu da resorno odjeljenje Gradske uprave pripremi plan za uspostavljanje sportske manifestacije „Bijeljinski polumaraton“, te da na jednoj od narednih sjednica predstavi mogućnosti njenog održavanja, uz finansijsku konstrukciju.
 
- Ne tako davno, osamdesetih godina prošlog vijeka, u Bijeljini je održavan polumaraton od graničnog prelaza Rača do gradskog trga i smatram da bi u sportskom i turističkom pogledu, bilo dobro da vratimo ovaj događaj. Naš grad je posljednjih godina iznjedrio veoma kvalitetne atletičare koji osvajaju prva mjesta i obaraju rekorde, tako da oni i njihovi treneri, na prvom mjestu, zaslužuju ovu manifestaciju - istakao je Perić.
 
On je naglasio da je Atletski klub „Atletik“ nedavno organizovao prvi atletski miting u Etno-selu „Stanišići“, ali da bi polumaraton omogućio još kvalitetniju promociju atletike u Semberiji.
 
Perić je pozvao nadležne da pri izradi plana obrate pažnju na period godine u kojem bi trka bila održavana, kako se ne bi poklapala sa značajnim maratonima/polumaratonima u većim gradovima regiona.