DJEČIJA AMBASADA „MEĐAŠI“ O SMRTI IVICE OSIIMA: SRCE VEĆE OD HIMALAJA :: Semberija INFO ::

 

DJEČIJA AMBASADA „MEĐAŠI“ O SMRTI IVICE OSIIMA: SRCE VEĆE OD HIMALAJA


Otišao je čovjekoljubac i prijatelj djece svijeta veći od Himalaja. Ljudina u svakom pogledu. Humanista do neba, sportista i sportski radnik planeti za primjer, prijatelj kakav se rijetko susreće, sugrađanin za priču, pričanje i pamćenje. Ovako o Ivici Osimu, govori advokat Dušan Tomić, osnivač i generalni sekretar Dječije ambasade „Međaši“, koja je, pored ostalog, na početku rata u BiH, izbavila oko 50 hiljada djece i majki iz Sarajeva i Mostara.

​-Bio je veliki prijatelj svih nas i djece svijeta, član DA „Međaši“, njen veliki dobrotvor, koji je, svojevremeno, u Austriji primio više od 200 djece sa lijeve obale Drine, koja su stigla iz ratnog vrtloga – kazao je Tomić prilikom posjete Konzulatu DA „Međaši“ za Srbiju, na dječijoj zemlji, u Runjanima kod Loznice.

Tomić kaže da je Osim bio nosilac najviših priznanja DA „Međaši“, čiju su humanost potvrdile, i zvanično, Ujedinjene nacije. Tomić je proglašen za humanistu svijeta krajem devedesetih.

-Naš Ivica je bio sa nama od prvog do posljednjeg dana -kaže Tomić.  -Blago majci koja ga je rodila, jer će, zaista, da živi dovijeka, zahaljujući svom gromandnom djelu.