BIJELjINA: ZAVRŠENA AKCIJA „APRIL-MJESEC ČISTOĆE“ :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: ZAVRŠENA AKCIJA „APRIL-MJESEC ČISTOĆE“


Čišćenjem lokaliteta „Švapska ada“, u eko-kampu „Jezera“, u organizaciji Gradske uprave i udruženja „Ada“ i „Riba“, juče je završena akcija „April-mjesec čistoće“.

U okviru ove akcije tokom aprila mjeseca smeće je uklonjeno sa brojnih lokacija širom Semberije, a aktivnosti su bile podijeljene u dva segmenta - u jednom su učestvovali građani i njihova udruženja, Gradska uprava i ostali zainteresovani, dok se drugi odnosio na aktivnosti koje su provodile profesionalne službe zadužene za čistoću grada.



U ime Odjeljenja komunalne policije kao nosioca aktivnosti, rezultate akcije sumirao je Ratomir Draganić, istakavši da je Bijeljina jedini grad na području Republike Srpske i BiH koji svake godine u aprilu mjesecu organizuje ovakve akcije.

- Ove godine smo realizovali ukupno 24 aktivnosti. Ponosni smo na činjenicu da su nam se na terenu pridružile mnogobrojne nevladine organizacije, ali i državne institucije - rekao je Draganić.

On je napomenuo da je cilj ovakvih akcija da se podstakne savjestan odnos građana prema životnoj sredini. Iz tog razloga su i najmlađi sugrađani bili uključeni u mnogobrojna dešavanja u okviru „Aprila-mjeseca čistoće“.

U školama su održana brojna predavanja, jer se pozitivan stav prema životnom okruženju gradi u porodici, a dodatno razvija u obrazovnim institucijama.

Draganić je izrazio zahvalnost Gradskoj upravi i Kabinetu gradonačelnika na dobroj organizaciji i uspješno provedenoj akciji.

Jučerašnje okupljanje bilo je prilika za uručenje zahvalnica učesnicima akcije „April-mjesec čistoće“.