SUTRA SVEČANA CEREMONIJA U OKVIRU OBILjEŽAVANjA DANA VOJSKE RS :: Semberija INFO ::

 

SUTRA SVEČANA CEREMONIJA U OKVIRU OBILjEŽAVANjA DANA VOJSKE RS


Na gradskom trgu u Bijeljini sutra će biti održana svečana ceremonija povodom obilježavanja 30 godina od formiranja Vojske Republike Srpske i 17 godina od postojanja 3. pješadijskog puka.
 
Uz prisustvo predstavnika lokalne zajednice, boračkih organizacija, osnovaca, srednjoškolaca i građana, sutra će biti odata počast za sve nastradale pripadnike Vojske RS koji su dali svoje živote u odbrani RS.
 
Sutra će gradskim ulicama, od kasarne do gradskog trga, proći pripadnici 3. pješadijskog puka, noseći ratne zastave, a potom na trgu oko 11.00 časova izvršiti postrojavanje, nakon čega će uslijediti prigodan kulturno-umjetnički program.
 
Pukovnik Nebojša Jovanović, komadant 3. pješadijskog bataljona iz 3. pješadijskog RS puka i komadant bijeljinske Kasarne „Vojvoda Stepa Stepanović“, izjavio je da je zahvaljujući Vojsci RS sačuvana Srpska.
 
„Danas možemo da konstatujemo da živimo u miru i slobodi u RS. Pripadnici 3. pješadijskog RS puka nastavljaju tradiciju Vojske RS, čuvamo nasljeđe RS i dajemo sve od sebe da prenesemo i našim mlađim naraštajima, djeci i omladini, sve tekovine borbe u odbrambeno-otadžbinskom ratu i da im prenesemo vrijednosti slobode“, rekao je Jovanović.
 
Prema njegovim riječima, ovo je bitan jubilej, jer je 30 godina od osnivanja Vojske RS i 30 godina od kada je srpski narod počeo stvaranje uslova za slobodu i život u Srpskoj.
 
„Vojska RS je upravo ta koja je omogućila da srpski narod iznese sve bitke u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu na dostojanstven, profesionalan i moralan način“, rekao je Jovanović.
 
Mladen Arsenović, šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine, čestitao je svim bivšim pripadnicima Vojske RS ovaj značajan jubilej, ali i rođendan 3. pješadijskom puku RS.
 
„Cjelokupan srpski narod u BiH, svako na svoj način, dao je doprinos u izgradnji RS, ali je temelje RS zasigurno postavila i čuvala Vojska RS“, rekao je Arsenović.
 
U ime Gradske uprave, Arsenović je pozvao sve sugrađane da dođu sutra od 10.30 časova na gradski trg na svečanu ceremoniju, i tako prisustvuju odavanju počasti svim nastradalim borcima u proteklom ratu.
 
Zbog svečanosti u okviru obilježavanja 30. godišnjice od osnivanja Vojske RS, sutra će od 10.30 časova za saobraćaj biti zatvorene ulice Srpske dobrovoljačke garde, Meše Selimovića, te Trg Kralja Petra I Karađorđevića.
 
Od 10.30 časova do završetka manifestacije, a najkasnije do 13.00 časova biće zatvorena Ulica Vuka Karadžića (u smjeru od ulice Trg kralja Petra i Karađorđevića do ulice Nikole Tesle).