JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: BUDIMO OPREZNI U SAOBRAĆAJU :: Semberija INFO ::

 

JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: BUDIMO OPREZNI U SAOBRAĆAJU


Povodom obilježavanja Međunarodne nedjelje prevencije povreda u saobraćaju, u Bolnici je organizovan okrugli sto uz učešće predstavnika Policijske uprave, direktori srednjih škola i ljekari Bolnice. Šef Tima za djelovanje u vanrednim situacijama Bolnice, hirurg dr Željko Pejović, naglasio je da se bliži proslava  matura, te da je neophodan poseban oprez, kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija.

-Želja svih nas je da maturske večeri prođu bez problema i da, kako maturantima, tako i svima drugima, proslava mature ostane u lijepom  sjećanju. Preventivno djelovanje mora biti konstantno, a to se odnosi na kako na djecu, odnosno mlade, tako i na sve druge učesnike u saobraćaju, jer samo jedan trenutak može da nas dijeli od sreće do bezgranične tuge“, rekao je dr Pejović. On je podsjetio da je od 350 prijema mjesečno u Bolnici, 10 posto sa saobraćajnim traumatizmom.
 

-Ovo je veliki procenat koji je prisutan godinama unazad i ovo je samo jedan u nizu apela da svi zajedno moramo preventivno djelovati, kad je u pitanju saaobraćaj“, rekao je dr Pejović. Ispred PU Bijeljina obratio se Zoran Ilić, inspektor za vršenje uviđaja saobraćajnih nezgoda i naglasio da je neophodno kontinuirano preventivno djelovanje, kad je u pitanju saobraćaj, a posebno kad se govori o djeci, učesnicima u saobraćaju.

-Od 964 saobraćajne nezgode koje su evidentirane u toku protekle godine, devet je sa smrtnim ishodom, a u tih devet nezgoda, 10 lica mlađe životne je smrtno stradalo, dok su u 45 saobraćajnih nezgoda evidentirane teške tjelesne povrede“, rekao je Ilić. Isped direktora srednjih škola, Duško Đurić, direktor Ekonomske škole, rekao je da je u ovom periodu, najugroženija školska populacija, s obzirom da maturanti, privode kraju srednjoškolsko obrazovanje.

-Nadam se da će apeli koje šaljemo, kako maturantima, ali i njihovim roditeljima uroditi plodom, jer cilj nam je da sve prođe bez neželjenih događaja. Škola može organizaciono da spriječi neželjene situacije, ali ne može značajno da utiče na onaj dio izvan škole. Cilj svih učesnika okruglog stola, doktora, direktora škola i predstavnika Policijske uprave, svakako je da sve prođe kako treba, a to svakako žele i roditelji. Stoga ponavljamo apel da svi budemo maksimalno oprezni, kako u vrijeme organizovanja maturskih proslava, tako i ostalim danima“, rekao je Đurić.

Semberija info