PROMOCIJA NOVIH TURISTIČKIH PROIZVODA :: Semberija INFO ::

 

PROMOCIJA NOVIH TURISTIČKIH PROIZVODA


Na platou Agrotržnog centra “Knez Ivo od Semberije” danas je predstavljena gastro ponuda krajeva Vojvodine u okviru projekta “ Pannonia Gourment”, pod patronatom  Educons univerziteta iz Sremske Kamenice, koji se finansira sredstvima  iz drugog poziva IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija.



Zoran Vasić, predstavnik novosadskog “Glob eksporta”, firme koja je partner Univerziteta educons, kaže da je cilj ovog projekta razvoj gastro - turizma.


 “Ovo je prilika da promovišemo proizvode malih proizvođača iz Panonije i ovog regiona. Kroz ovaj projekat nastojimo da kreiramo autentičnu gastronomsku ponudu kakvu prekogranični region do sada nije imao. Ideja počiva na mapiranju lokalnih resursa i identifikaciji autentične hrane, recepata, tipičnih proizvoda i usluga koje ćemo promovisati kroz EAT PANNONIA partnerstvo, sa zaštićenim znakom na međunarodnom nivou. Da bi se stvorili uslovi za realizaciju ove ideje, ključna aktivnost koju provodimo je izgradnja Gourmet Centra u Vrdniku koji će predstavljati mjesto susreta svih zainteresovanih strana  u oblasti gastronomskog turizma, za edukaciju i podizanje kapaciteta”, kaže Zoran Vasić, ističući i to da će Gourmet Akademija biti organizovana u Gourmet centru, kao edukativni program namijenjen svim zainteresovanim proizvođačima i pružaocima usluga, koji svojim djelovanjem gastronomsku turističku ponudu u ovom regionu čine prepoznatljivom. Svima je zajedničko ono osnovno, tradicija i kvalitet, na čemu će se i zasnivati dobijanje  znaka “Eat Pannonia”. 


​Semberija info