Skupština Grada Bijeljina: Redovna sjednica 26. juna :: Semberija INFO ::

 

Skupština Grada Bijeljina: Redovna sjednica 26. juna


Sjednica Skupštine Grada, održaće se u srijedu, 26. juna dogovoreno je na međustranačkom sastanku, a pripremni sastanak najavljen je za 25. jun. Na 29. redovnoj sjednici sa 17 tačaka dnevnog reda, odbornici će raspravljati i o Prijedlogu o rebalansu budžeta za 2019. godinu, a predsjednik Skupštine Slaviša Marković je podsjetio da je prethodno dobijena saglasnost resornog ministarstva, te da je obavljena i javna rasprava.

-Budžet je povećan za devet miliona KM, odnosno, sedam miliona kreditnih sredstava i dva miliona KM koje očekujemo na osnovu povećanih prihoda od rente“, rekao je Marković. Odbornici će razmatrati i Prijedlog odluke o osnovanosti utvrđivanja opšteg interesa radi provođenja postupka eksproprijacije u svrhu izgradnje javne parking garaže. Predsjednik Marković je pojasnio da je planirano da se u toku godine počne sa realizacijom ovog značajnog projekta i izrazio očekivanje da će biti završen iduće godine.

Na sjednici će se naći i Prijedlog odluke o osnovanosti utvrđivanja opšteg interesa radi provođenja eksproprijacije u svrhu izgradnje istočne tribine i pomoćnih terena u sklopu kompleksa stadiona „Radnik“,
Prijedlog odluke o stambenom zbrinjavanju osoba koje se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji kroz implementaciju projekta „Integrisani program podrške za reintegraciju povratnika po osnovu sporazuma o readmisiji - faza tri“, Prijedlog izmjene programa korištenja sredstava prikupljenih na računu posebnih namjena po osnovu prihoda od boravišne takse za 2019. godinu, Informacija o realizaciji proljećne sjetve u 2019. godini i pripremama za žetvu strnih žita, Informacija o stanju zaposlenosti na području grada, kao i Informacija o stanju nezaposlenosti na području zaključno sa 31. 5. 2019. godine.

Odbornici će na sjednici raspravljati i o Dokumentu „Omladinska politika grada Bijeljina 2019-2023. godina, a prema Markovićevim riječima, prije ljetne pauze, odbornici će održati još jednu sjednicu u julu, kada bi trebalo da se usaglase prijedlozi za nagrade i priznanja za svečanu sjednicu koja će održati 24. septembra.

Semberija INFO/O.Stjepanović