Udruženje žena „Beli Anđeo“ Dvorovi: Tradicionalna „Tucijada“ :: Semberija INFO ::

 

Udruženje žena „Beli Anđeo“ Dvorovi: Tradicionalna „Tucijada“


U hotelu „Sveti Stefan“, Udruženje žena „Beli Anđeo“ Dvorovi,  25. aprila organizovalo je tradicionalnu manifestaciju, osmu po redu, povodom Vaskršnjih praznika „Tucijadu“.

Radinka Todić, predsjednica Udruženja žena „Beli Anđeo“, rekla je za portal ,,Semberija info'' da je njihova tradicionalna „Tucijada“ bila veoma posjećena.



- Našoj manifestaciji prisustvovalo je oko 200 posjetilaca, iz cijele Bih, Srbije, Hrvatske. Među njima su bili, predstavnici Gradske uprave Grada Bijeljina, odbornici, poslanici, direktori značajnih ustanova, kako iz Republike Srpske, tako i iz regiona, među kojima su bili savjetnik gradonačelnika Bijeljine, Radiša Petrović, profesor dr Zlatko Maksimović, direktor Bolnice „Sveti vračevi“ Bijeljina, Obrad Tadić, predsjednik Skupštine Invalida rada  Srbije“, kazala je Radinka Todić.



Ova tradicionalna manifestacija, nije samo zabavnog, nego je i takmičarskog karaktera, jer se bira najjače jaje, najljepše našarano jaje, najljepše ukrašen vaskršnji sto, te najljepša vaskršnja pogača, a svi pobjednici, nagrađeni su medaljom „Belog Anđela“.



- Na našoj manifestaciji najjače jaje imao je Dragan Ćirić iz Bijeljine, koji je sa svojim jajetom polupao skoro 200 jaja. Prvu nagradu za najljepše našarano vaskršnje jaje, najstarijom tehnikom „vosak i šaraljica“ osvojilo je Udruženje invalida rada „Obrenovac“ iz Obrenovca, za najljepše jaje, našarano „dekupaž“ tehnikom, prva nagrada je pripala „Aktivnim ženama“ iz Nove Pazove, te nagrada za najljepše „etno“ našarano jaje pripalo je Udruženju žena „Sremica“ iz Pećinaca, a najljepše našarano jaje na „Tucijadi“ imalo je Udruženje građana „Ruzmarin“ iz Golubinaca.



Nagrada za najljepše ukrašen Vaskršnji sto pripala je Udruženju žena „Jamena“ iz Jamene, a Udruženje građana „Laćarkuše“ iz Laćarka osvojile su prvu nagradu za najljepšu Vaskršnju pogaču“, rekla je Todićeva i dodala da su se poslije proglašenja pobjednika družili uz muziku uživo.


Semberija info - S. Jovanović