PRIJEM ZA RUKOVODSTVO I ČLANOVE SKUD – A „SEMBERIJA“ :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA RUKOVODSTVO I ČLANOVE SKUD – A „SEMBERIJA“


Foto
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, danas je prganizovao prijem za rukovodstvo i članove SKUD-a „Semberija“ iz Bijeljine povodom njihovih uspijeha i rezultata koje postižu na takmičenjima, ali i da porazgovaraju o problemima sa kojima se ovaj SKUD susreće.

Branka Marković Savčić, direktorica SKUD - „Semberija, zahvalila se gradonačelniku Ljubiši Petroviću i rekla da je on danas pokazao veliku volju da pomogne pri riješavanju problema koje SKUD ima, a oni sami nisu uspjeli da ih riješe, ali i one koji svakodnevno nastaju.



-Težišni problem koji imamo su prostorije, odnosno manjak prostorija. Kada je projektovan Centar za kulturu „Semberija“, SKUD  je iskazao svoje potrebe koje su u tom trenutku bile realne.  Od tada je prošlo više od deceniju i SKUD se razvio i prevazišao je prostor koji koristi, tako da sedam do osam godina imamo problem sa prostorom. Novi prostor, ako bi ga dobili, nama bi služio za proizvodnju, odnosno za proizvodnju novih programa, rad orkestra, probe folklora, te za rad tkačke sekcije koja je prerasla u veliku radionicu.

Gradonačelnik je danas, kao predstavnik Gradske upravo pokazao je veliku volju i interesovanje da nam pomogne “, istakla je Branka Marković Savčić i dodala da su danas dogovorili i da u okviru „Pantelinskih dana“ ponovo pokrenu festival folklora u Bijeljini, koji bi okupio mnoga društva koja se bave njegovanjem i čuvanjem narodne tradicije, iz okruženja, ali i inostranstva.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine rekao je da je SKUD„Semberija“ čuvar tradicije i ambasadori Grada Bijeljina, koji postižu zapažene rezultate.



-Posljednji uspijeh koji je naš SKUD postigao bio je u Valjevu i obradovao nas je sa pet pehara u jednom danu i pokupio se simpatije i pohvale u jakoj konkurenciji. Danas smo iskoristili i priliku da porazgovaramo o izazovima sa kojima se SKUD „Semberija“ susreće dugi niz godina, kada su pitanju prostorije. Mi smo u skladu sa preporukama Službe glavne revizije Republike Srpske oformili radnu grupu, koja će se sastati 26. aprila i koja ima za zadatak, da bolje organizuje prostorije koje se nalaze u Centru za kulturu „Semberija“, a mi ćemo nakon toga, sa prijedlogom odluke o korištenju prostorija ići i u skuštinsku proceduru. Takođe, radimo i na rješavanju problema grijanja, akustike , ali i problemu krova koji na nekim dijelovima prokišnjava“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

(Semberija info)