ZA SADA IMA RIBE U BIJELjINSKIM RIBARNICAMA :: Semberija INFO ::

 

ZA SADA IMA RIBE U BIJELjINSKIM RIBARNICAMA


Povodom Velikog petka, najtužnijeg dana u godini,  ali i Đurđevdana, koji ove godine pada u petak, a veliki broj onih koji slave posti, obišli smo ribarnice i raspitali se kakva je trenutna situacija po pitanju cijene ribe.

Mirko Nikolić, zaposlen u ribarnici „Kod Nidže“, za portal „Semberija info“, rekao je da je potražnja za ribom velika, bez obzira što se približava kraj posta, ali i visokih cijena.

-Cijene su jako visoke, ali potražnja je jako velika. Najtraženiji su šaran, čija je cijena 12 konvertibilnih maraka po kilogramu, te pastrmka 11 konvertibilnih maraka kilogram, ruski šaran – tolstolobik je osam konvertibilnih maraka po kilogramu, a cijena dimljenog šarana je 25 KM po kilogramu.  Čak je i cijena smrznute ribe ,,skočila''. Cijena oslića se kreće od 7,5 KM do devet konvertibilnih maraka, sve zavisi od klase ribe“, rekao je Nikolić i dodao da je jako teško doći do ribe u nabvci i da je pitanje da li će je biti u ponudi za Đurđevdan, koji ove godine pada u petak, dan kada većina vjernika posti.

-Ne znamo zbog čega je to tako, da li je smanjena proizvodnja ili je to povezano sa ribnjacima koji su zatvoreni, ne znamo, ali znamo da ribe ima mnogo manje, nego prethodnih godina, što utiče i na njenu cijenu“,  kazao je Mirko Nikolić.

U ovoj ribarnici vrše usluge čišćenja i pečenja ribe, cijena za obje usluge je 3,5 KM po kilogramu,  a usluga čišćenja je 1KM po kilogramu.

Semberija info