NA LAZAREVU SUBOTU ODRŽANA PRIREDBA „VRBICA 2022“ :: Semberija INFO ::

 

NA LAZAREVU SUBOTU ODRŽANA PRIREDBA „VRBICA 2022“


Foto
Na Lazarevu subotu, 16.aprila održana je godišnja priredba Javne ustanove Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” – Vrbica 2022.

Djeca su se okupljala u vrtiću, potom su išla do crkve na službu, a onda svečenim defileom do trga na osvećenje Vrbice. Poslije osvećenja Vrbice na trgu, realizovana je godišnja priredba u Centru za kulturu sa početkom u 18:00 časova. Tradicionalno, i po običaju, ples na Lazarevu subotu su izvele Lazarice, grupa djevojčica ukrašene maramama i vrbovim grančicama. Ove godine Lazarice su nastupile zajedno sa horskom i muzičkom pratnjom.



Priredba je zamišljena kao čarobno putovanje kroz filmsku muziku. Najveću odgovornost za film i muziku snose režiseri. Naši vaspitači su se našli u toj ulozi i režirali su bogat program za roditelje. Na programu se našlo ukupno 15 različitih muzičkih filmskih ostvarenja. U priredbi je učestvovalo šest starijih vrtićkih grupa, sa ukupno 160 djece i njihovih 11 vaspitača. Pored bogatog programa ove godine smo imali i jednu novinu, a to je da su jednu tačku spremali sami roditelji. Na ovaj način smo pokazali da dobra volja, zajednički rad i timski duh čine čuda. Ovo je samo jedan od načina na koji ostvarujemo i jačamo partnerstvo sa porodicom, koje nam je itekako važno u našem radu.



Nastup djece iz starijih vaspitnih grupa izmamio je osmijehe i aplauze roditelja koji su i ovaj put napunili veliku salu Centra za kulturu. Njihovo zadovoljstvo nakon završene priredbe je potvrda našega rada. Ovom prilikom se posebno zahvaljujemo roditeljima koji su dali povjerenje vaspitačima našeg vrtića da kroz rad sa djecom iskažu nesebičnu ljubav i kreativnost. Nadam se  da  smo na  najbolji  način  iskoristili njihovo povjerenje i program koji smo vidjeli je rezultat  naše  saradnje.



Više od 20 godina proslavljamo Vrbicu kao svečanu priredbu naše Ustanove, i na taj dan predstavljamo samo jedan mali dio našeg rada sa djecom. Trudimo se da, svakog dana, naučimo nešto novo, da budemo hrabriji i posvećeniji unapređivanju predškolskog vaspitanja i obrazovanja u našem gradu.

Nadamo se da ćemo u narednim godinama biti još brojniji i uspješniji i da ćemo u bliskoj budućnosti dobiti nove objekte i ispuniti ih dječijim smijehom i grajom.



JU DJEČIJI VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“ BIJELjINA