SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: PRIPREME ZA REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE :: Semberija INFO ::

 

SKUPŠTINA GRADA BIJELjINA: PRIPREME ZA REDOVNU SJEDNICU SKUPŠTINE


Danas, 18. aprila, pristupljeno je proceduri sazivanja redovne sjednice Skupštine grada, na kojoj će se između ostalog, naći i prijedlog odluke oodobravanju novčanih sredstava za gradsku Toplanu, što znači da neće biti vanredne sjednice Skupštine”, potvrdio je predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević, na konferenciji za novinare.

- Zahtjev za sazivanje i održavanje sjednice uputio je 15. aprila gradonačelnik Ljubiša Petrović, a zbog razmatranja prijedloga odluke o odobravanju novčanih sredstava gradskoj Toplani. Moram da podsjetim da je članom 86, stav 4, propisano da se vanredne sjednice Skupštine održavaju izuzetno u slučajevima opasnosti po javnu sigurnost, sigurnost građana širih razmjera, elementarnih nepogoda i epidemija, što ovdje nije slučaj. Takođe, da naglasim, Toplana ima rok do 30. aprila da izmiri dugovanja prema dobavljaču po sudskom poravnanju, ali mi smo prethodnih nekoliko dana, stupili u kontakt sa dobavljačem koji je izrazio spremnost da se rok prolongira za 10 do 15 dana. Već sutra, najdalje prekosutra, planiram da održim sastanak sa direktorom Toplane gdje ću ga obavijestiti o svim detaljima”, rekao je Đurđević. On je dodao da se, ukoliko se pogledaju dostavljeni materijali za prijedlog odluke za pomoć Toplani, vidi da je sudsko poravnanje zaključeno 2. februara, a Toplana se zahtjevom obratila Gradskoj upravi 4. februara.

- Od tog datuma, do upućivanja prijedloga u skupštinsku proceduru prošlo je više od 60 dana, a zahtjev je dostavljen dva dana pred sjednicu Skupštine kao dopuna, što smatramo nemarnim”, rekao je Đurđević i pozvao na korektnu i normalnu komunikaciju, jer nikom ne ide u prilog širenje panike među ljudima.

- Potrebno je vratiti komunikaciju u normalne tokove, razgovarati i dogovarati se, a mene kao predsjednika Skupštine, tokom proteklog perioda niko nije zvao da razgovaramo o problemima u Toplani, tako da stičem utisak da je situacija izrežirana u cilju prikupljanja političkih poena”, izjavio je Đurđević. On je dodao da će od gradonačelnika tražiti i da ispoštuje donesene zaključke, molbe i zahtjeve A.D. “Vodovod i kanalizacija” i JU “Banja Dvorovi”, gdje su takođe evidentni finansijski problem, kao i da se na sledećoj sjednici nađe i detaljna informacija oko rušenja Vanekovog mlina.

​Semberija info - O. Stjepanović