U TOKU LEGALIZACIJA VRTIĆA U PATKOVAČI :: Semberija INFO ::

 

U TOKU LEGALIZACIJA VRTIĆA U PATKOVAČI


Dječiji vrtić „Neven“ u Patkovači, koji su u toku izborne kampanje 2020. godine svečano otvorili predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i tadašnji gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, izgrađen je bez prateće dokumentacije.

Srpska pravoslavna crkvena opština Patkovača obratila se u februaru 2021. godine Odjeljenju za prostorno uređenje sa zahtjevom za legalizaciju ovog objekta. U toku postupka legalizacije nadležni organi utvrdili su da je sporni objekat jednim dijelom izgrađen na parceli u vlasništvu AD „M:tel“. U rješavanje ovog problema, u međuvremenu, uključeno je i gradsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslovei zaštitu životne sredine, koje je AD „M:tel“ uputilo dopis sa prijedlozima za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, nakon čega je postignuta saglasnost da se izvrši zamjena između dijela parcela koje su u vlasništvu „M:tela“ i Grada Bijeljina.

Poslije formiranja parcela, koje će biti predmet zamjene, Direkcija za razvoj i izgradnju Grada Bijeljina pristupiće  njihovoj procjeni, nakon čega bi se moglo predložiti Skupštini Grada Bijeljina donošenje odluke o zamjeni predmetnih nepokretnosti. 


Grad Bijeljina