U funkciji put prema Banjici i manastiru Tavna :: Semberija INFO ::

 

U funkciji put prema Banjici i manastiru Tavna


Nakon višednevnih obilnih padavina koje su nedavno u MZ Banjica napravile velika oštećenja na saobraćajnoj infrastrukturi i drenažnim kanalima, hitnom intervencijom gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine šteta na lokalnom putu L- 10 je sanirana i uspostavljena je normalna putna komunikacija.

Veći dio drenažnih kanala kojima se voda sa okolnih padina sliva je pročišćen i ponovo je povećan protočni profil ovih kanala.

Teška oštećenja asfaltnog kolovoza nastala usled udara stijena odronjenih sa okolnih padina su sanirana, a nakon nasipanja drobljenog kamenog materijala izvršena je priprema za asfaltiranje navedene dionice puta, koje će u narednim danima biti završeno.

Pored otklanjanja štete na putnoj infrastrukturi koja je procijenjena na 21.000 konvertibilnih maraka, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio je da će Grad pomoći i manastiru Tavna sa 10.000 KM, zbog štete koju je poplava uzrokovala na objektima i imanju ovog vjerskog objekta.

- Pokrenuli smo hitnu proceduru za sanaciju ovog puta jer je to naša obaveza prema ljudima koji žive ovde. Banjica je rubna mjesna zajednica, na granici sa opštinama Lopare i Zvornik, zato je izuzetno bitno da saobraćajna infrastruktura bude funkcionalna. Odlučili smo da pomognemo i manastiru Tavna jer je on jedan od simbola Semberije, a pored vjerskog značaja, manastirski kompleks je izuzetno važan i za turizam našeg kraja - istakao je gradonačelnik Mićić.

Grad Bijeljina