U Bijeljini sve veći broj blizanaca: U dvoje sve je ljepše :: Semberija INFO ::

 

U Bijeljini sve veći broj blizanaca: U dvoje sve je ljepše


Na ulicama Bijeljine, sa dolaskom ljepših i toplih dana, može se vidjeti sve veći broj  blizanaca. Neki od njih su još uvijek u kolicima, a mnogi se mogu vidjeti kako veselo i razdragano trčkaraju po Gradskom parku, ali i Gradskom trgu.

U periodu od 2010. do 2021. godine na području grada Bijeljina, kako nam je rečeno iz Matične službe, rođeno je 216 pari blizanaca i jedne trojke 2014. godine. Rekordna godina, po broju rođenih blizanaca bila je 2019. godina, kada je rođeno 29 pari blizanaca, a najmanje je rođeno tokom 2017. i 2018. godine, kada je rođeno po 12 pari blizanaca.

Blizanačke trudnoće, odnosno začeće prirodnim putem nije rijedak slučaj, ali veliki broj blizanačkih trudnoća rezultat je vantjelesne oplodnje. Mnogo parova se bori za svoje potomstvo, to je postao veliki problem današnjice, ali odlazak na vantjelesnu oplodnju,jedan je od načina da se ostvare kao roditelji i u velikom broju slučajeva, on, rezultira blizanačkom trudnoćom. Na taj način oni bivaju blagosloveni sa dva mališana. Ali, nije rijedak slučaj da nakon prve vantjelesne oplodnje koja bude uspješna, da se, sljedeća trudnoća dogodi prirodnim putem, čak i blizanačkom trudnoćom.

Semberija info - S. Jovanović