JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: UČESTVOVALI NA SIMPOZIJUMU GINEKOLOGA I OPSTETIČARA :: Semberija INFO ::

 

JZU BOLNICA „SVETI VRAČEVI“: UČESTVOVALI NA SIMPOZIJUMU GINEKOLOGA I OPSTETIČARA


Simpozijum ginekologa i opstetičara Republike Srpske sa međunarodnim učešćem na temu “Trudnoća i kovid 19 regionalna i naša iskustva”, održan je proteklog vikenda u Trebinju.

Iskustva iz JZU Bolnice „Sveti Vračevi“, u vrijeme najvećeg izazova za profesiju, iznijela je načelnica ginekološko - akušerskog odjeljenja primarijus dr Vesna Perković Maksimović. Ona je istakla  da je zahvaljujući pravim odlukama menadžmenta, na čelu sa direktorom Bolnice, profesorom dr Zlatkom Maksimovićem i uz požrtvovanost svih zaposlenih na ginekološko -akušerskom odjeljenju, bijeljinska Bolnica uspjela da održi bezbjedne uslove za brigu o trudnoći i donošenje novorođenčadi na svijet.



Posebna sesija bila je održana za babice, na kojoj je učešće uzela glavna sestra Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo iz bijeljinske Bolnice, Jasminka Jović. U timu koji je na simpozijumu predstavljao Bolnicu „Sveti vračevi“, bili su načelnica Službe za anesteziju i reanimaciju, primarijus  dr Gordana Arnautović, specijalista ginekologije i akušerstva, dr Milivoje Pelemiš, te specijalizanti ginekologije i akušerstva dr Aleksandar Stevanović, dr Jelena Marković, dr Milica Maksimović i babica Milkica Stevanović. Simpozijum ginekologa i opstetičara je okupio oko 250 učesnika, iz Republike Srpske, Srbije i Austrije.

Semberija info - O. Stjepanović