GRADSKA UPRAVA BIJELjINA: ZABRANA SAOBRAĆAJA U ULICI PATRIJARHA PAVLA :: Semberija INFO ::

 

GRADSKA UPRAVA BIJELjINA: ZABRANA SAOBRAĆAJA U ULICI PATRIJARHA PAVLA


U Ulici patrijarha Pavla u Bijeljini od danas, 10. aprila,  stupa na snagu privremena zabrana saobraćaja za sva vozila zbog izgradnje pješačke zone i uređenja platoa sa urbanim mobilijarom. Zabrana saobraćaja biće u fazama, odnosno u skladu sa dinamikom radova, a prva će se odnositi na dio od raskrsnice sa Trgom kralja Petra Prvog Karađorđevića do kućnog broja šest u ulici, osim za vozila stanara i dostavu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave ističu da je zabrana privremena i da će trajati do 30. juna, odnosno do završetka planiranih radova, a za rekonstrukciju Ulice patrijarha Pavla, kako je ranije saopšteno iz Gradske uprave, biće izdvojeno 400.000 KM. Građevinski radovi podrazumijevaju popločavanje behaton pločama, postavljanje dekorativne rasvjete, hortikulturalno uređenje i postavljanje modernog urbanog mobilijara - klupa i kanti za otpad.

​Iza zgrade Muzeja Semberije biće izgrađen mali trg, sa fontanom, dekorativnom rasvjetom, urbanim mobilijarom i hortikulturalnim uređenjem. U skladu sa regulacionim planom "Centar grada", rekonstrukcija podrazumijeva i izmjenu režima saobraćaja, ali će vlasnicima nekretnina biti omogućen pristup motornim vozilima do njihovih stambenih i poslovnih objekata, kao i vozilima za dostavu.

Semberija info - O. Stjepanović