NE ZABORAVITE, SUTRA IZBORI ZA SAVJETE MJESNIH ZAJEDNICA NA PODRUČJU GRADA BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

NE ZABORAVITE, SUTRA IZBORI ZA SAVJETE MJESNIH ZAJEDNICA NA PODRUČJU GRADA BIJELjINA


Foto
Izbori za članove savjeta mjesnih zajednica na području grada Bijeljina, u ukupno sedamdeset gradskih i seoskih mjesnih zajednica, biće održani sutra, u nedjelju, desetog aprila.

Izbori će biti održani u vremenskom periodu od osam do 16 sati. Izbore za savjete mjesnih zajednica provodi Gradska izborna komisija i birački odbori, ukupno njih sedamdeset i sedam, u skladu sa odgovarajućim odredbama Izbornog zakona BiH, Izbornog zakona Republike Srpske, Zakona o lokalnoj samoupravi, kao i na osnovu Uputstva o organizovanju i provođenju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica, te na osnovu Statuta grada i Odluke o mjesnim zajednicama napodručju grada.

Prijedloge kandidata za članove savjeta mjesnih zajednica (kandidatske liste) podnosili su ovlašteni predlagači, kao što su građani, udruženja građana i političke stranke koje imaju odbornike u Skupštini grada ili na području grada imaju gradske odbore i druge vidove organizovanja.
 
Kako nam je pojašnjeno u Gradskoj izbornoj komisiji, ukoliko su građani podnosili kandidatsku listu, prijedlog je morao biti potpisan od najmanje 30, odnosno 50, 70 ili 100 građana upisanih u Centralni birački spisak, koji imaju prebivalište na području mjesne zajednice za koju se provode izbori u savjet mjesne zajednice, a mjesna zajednica u svim tim slučajevima ima od 1.000  do 10.000 registrovanih birača.
 
Ovjeru kandidatskih lista izvršila je Gradska izborna komisija do sedmog marta ove godine, dok su zahtjevi za akreditaciju posmatrača primani do 16. marta.
                       
(Semberija info)