VELIKI USPJEH ZA BIJELjINU I DVOROVE :: Semberija INFO ::

 

VELIKI USPJEH ZA BIJELjINU I DVOROVE


Foto
Fondacija Mir Božiji organizovala je i ove godine Međunarodno kviz takmičenje pod nazivom ,,Nemanjići-Znameniti Srbi``.
 
Cilj takmičenja je očuvanje srpskog kulturnog identiteta, obrazovno i kulturno povezivanje Srba i borba protiv otuđenja svoje kulture, pisma i jezika. Učenici  JU OŠ ,,Dvorovi“ osvojili su  drugo mjesto.
 
Učenici koji su predstavljali JU OŠ ,,Dvorovi“su Borislava Perić, Marija Ostojić i Nevena Stevanović. Pripremala ih je nastavnica Milanka Stanišić. Ona je pohvalila organizaciju samog takmičenja koja je objedinila svjetovne i duhovne sadržaje i pozvala sve kolege da se prijave na takmičenje zbog izuzetnog edukativnog značaja, upoznavanja i druženja učenika, vrijednih nagrada i posjete znamenitih mjesta u Srbiji. Naši učenici su imali priliku da obiđu znamenite srpske manastire Studenicu, Tronošu, da posjete Tršić, Sirogojno, Kadinjaču i mnoga druga mjesta.
 
Prisustvovali su i liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru u Beogradu koju je služio patrijarh srpski Porfirije. Trud i rad takmičara nagrađen je vijednim nagradama. ,,Ovo je ogroman uspjeh za našu školu, učenike i nastavnicu koja je i prošle godine postigla izuzetne rezultate sa učenicima na ovom takmičenju. Veliko nam je zadovoljstvo što smo učestvovali i rado ćemo se opet odazvati u nastavku održavanja ove značajne kulturne manifestacije” ,istakao je direktor škole Čedo Janković