PRIJEM ZA UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE „STEVAN STOJANOVIĆ MOKRANjAC“ U ZGRADI GRADSKE UPRAVE :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA UČENIKE MUZIČKE ŠKOLE „STEVAN STOJANOVIĆ MOKRANjAC“ U ZGRADI GRADSKE UPRAVE


Bijeljinska Muzička škola „Stevan Stojanović Mokranjac“, postigla je zapažene rezultate na 28. po redu Republičkom takmičenju muzičkih škola u Banjaluci. Učenici zajedno sa njihovim profesorima osvojili su 15 prvih i dvije specijalne nagrade.

Tim povodom, Gradska uprava Grada Bijeljina,  danas je organizovala prijem za učenike i nastavnike Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“ Bijeljina.

Mladen Jefimić, direktor Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“, rekao je da na svakom takmčenju osvajaju veliki broj prvih nagrada.

-Na 28. Republičkom takmičenju muzičkih škola u Banjaluci, osvojili smo 15 prvih nagrada i dvije specijalne nagrade u različitim kategorijama. Ogroman je rad i trud, kako djece tako i njihovih profesora, često se ostaje i prekovremeno. Veliki je trud i roditelja, jer to su velika odricanja, sve košta“, kazao je Jefimić i pohvalio je Gradsku upravu Grada Bijeljina i gradonačelnika, jer ih je pomogao ne samo u moralnom, nego i u finansijskom smislu.

-Neizmjerno smo mu zahvalni za izdvojen dio finansijskh sredstva, koja su  bila izdvojena za odlazak na takmičenje. Takođe, gradonačelnik je obećao, da će Gradska uprava izdvojiti sredstva za kupovinu koncertnog klavira, a to je veoma značajan instrument za naš grad i za posao kojim se mi bavimo. On će ostati našem gradu i podići nivo kulture na viši nivo“, kazao je Jefimić.
 

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Grada Bijeljina rekao je da su djeca koja su danas bila na prijemu „muzički biseri“ i ponos Grada Bijeljina.

-Sa velikim zadovoljstvom podržali smo njihov odlazak na takmičenje, moralno i materijalno i trudićemo se da tako bude i u budućnosti. Danas smo na sastanku upoznali rukovodstvo škole, a i naše mlade muzičke talente na nabavku koncertnog klavira koji će grad Bijeljinu dodatno pozicionirati kao „grad kulture“.  Mi, imamo potencijala u svakom smislu te riječi, jer imamo zaista divne „muzičke bisere“, a naša obaveza, zadovoljstvo i čast je da ih podržavamo, a to ćemo činiti i u budućnosti“, istakao je Petrović.

Jelena Petković, profesor klavira i solfeđa u Muzičkoj školi „Stevan Stojanović Mokranjac“ rekla je da se njena učenica Dora Ivanović koja je osvojila prvu nagradu u kategoriji klavir prvi put takmičila na Republičkom takmičenju.

-Ovo je jedna dobra satisfakcija, za sva takmičenja koja nas čekaju. Očekujemo poziv sa Malte, a gdje ćemo da dobijemo i stipendiju za učešće, a kada prođe pandemija putovaćemo tako da se Dora takmiči u pravoj, Svjetskoj koncernoj dvorani. Meni je velika čast raditi sa Dorom, jer na svakom takmičenju, gdje god da se pojavimo, svjetski umjetnici i pijanisti uočavaju talenat i sami šalju pozive“, istakla je Petkovićeva.
 

Dora Ivanović, učenica i dobitnica prve nagrade u kategoriji – klavir rekla je da klavir svira već četiri godine i da vježba svaki dan, a ova nagrada je podstrijek da i dalje svira i vježba.

Semberija info