DOM ZDRAVLjA BIJELjINA, BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI ZA SVE SUGRAĐANE :: Semberija INFO ::

 

DOM ZDRAVLjA BIJELjINA, BESPLATNI PREVENTIVNI PREGLEDI ZA SVE SUGRAĐANE


Ne zagađujte okolinu, jer tako čuvate svoje zdravlje!

Danas se obilježava sedam decenija od kako je osnovana Svjetska zdravstvena organizacija, a dan osnivanja se obilježava kao Svjetski dan zdravlja. Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se pod sloganom „Naša planeta, naše zdravlje“. Veoma je važno da čuvamo našu okolinu, što je veoma bitno, jer sva oboljenja današnjice, nastala su kao posljedica zagađivanja planete Zemlje. Čuvanjem planete Zemlje i svoje okoline, čuvamo i naše zdravlje.

 Povodom toga, Dom zdravlja Bijeljina organizovao je preventivne preglede za sugrađane. Tom  prilikom zaposleni na Odjeljenju za promociju zdravlja i prevenciju bolesti  mjerili su krvni pritisk, šećer u krvi, a onima koji su u riziku, mjerili su holesterol, dijelili savjete, propagandni materijal i voće na punktu ispred Tržnog centra „Emporijum“ u Bijeljini.

Sandra Milošević, odgovorna sestra Odjeljenja za promociju zdravlja i prevenciju bolesti Doma zdravlja Bijeljina i predsjednik Udruženja dijabetičara „Diabeta“ Bijeljina, rekla je da je njihov moto „Pokreni se, preveniraj se, edukuj se, spriječimo bolest“.


-Bitno je naglasiti da Dom zdravlja Bijeljina, Uduženje dijabetičara „Diabeta“ želi da probudi svijest stanovništva o prevenciji, koja je veoma bitna. Dom zdravlja Bijeljina obavlja preventivne preglede, kao što su mamografski pregledi da ne bi došlo do porasta karcinoma dojke. Želimo da tu bolest otkrijemo na vrijeme i spriječimo dalje komplikacije. Uvijek apelujemo da naše žene dođu da na vrijeme i urade preventivni pregled, jer bitna je prevencija da se na vrijeme spriječi bolest“, naglasila je Sandra Milošević.
Ona je dodala da preventivne preglede rade tokom cijele godine u Domu zdravlja Bijeljina na Odjeljenju za promociju zdravlja i prevenciju bolesti.

-Cilj Doma zdravlja Bijeljina je da pomogne svim pacijentima koji boluju od hroničnih nezaraznih bolesti, da očuvaju zdravlje koliko ga imaju, odnosno da im pomognemo da drže tu bolest pod kontrolom, da ne dođe do većih komplikacija. Trudimo se da radimo i preventivne preglede na terenu, da bi na vrijeme otkrili bolest i na vrijeme preuzeli kontrolu“, istakla je Miloševićeva.

Semberija info