Biznismen iz Vijetnama zainteresovan za saradnju :: Semberija INFO ::

 

Biznismen iz Vijetnama zainteresovan za saradnju


Gradonačelnik Mićo Mićić razgovarao je sa biznismenom Mai Vu Minom o mogućnostima za saradnju i ulaganje u Bijeljinu. Vijetnamski biznismen je tokom posjete BiH, razgovarao i sa predsjednikom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a kako je istakao, “već je identifikovao određene projekte u koje bi želio da investira”.

-Biću srećan da sa svojim partnerima investiram u Republiku Srpsku i BiH, a dosadašnji razgovori na najvišim nivoima daju nadu u sigurnost investicije, rekao je Mai Vu Min uz zahvalnost na srdačnom prijemu. Govoreći o eventualnim investicijama, Vu Min smatra da u RS i BiH vlada dobra poslovna klima za investiranje, te da je zainteresovan za investiranje u auto puteve, fabrike, kao i geotermalnu energiju.

Gradonačelnik Mićić izrazio je zadovoljstvo što je za investiranje u Bijeljinu, Republiku Srpsku i BiH, zainteresovan jedan od bogatijih ljudi iz Vijetnama.

-Riječ je o značajnom investitoru koji je poznat u svijetu, a posebno nas raduje činjenica što je izrazio interesovanje za potencijale kojima raspolaže naš grad. Predstavili smo mu poljoprivredne i turističke potencijale, “Banju Dvorovi” i geotermalne izvore kojima Banja raspolaže, mogućnost u drvnoj industriji, a predstavili smo i poslovne zone kojima raspolažemo, rekao je gradonačelnik Mićić, dodavši da bi investiranje vijetnamskog biznismena doprinijelo otvaranju novih radnih mjesta, što je osnovni cilj Gradske uprave.

SemberijaINFO/O.Stjepanović
Foto: B.Milošević