Civilna zaštita - osposobljeno 20 novih upravljača motornih čamaca :: Semberija INFO ::

 

Civilna zaštita - osposobljeno 20 novih upravljača motornih čamaca


​Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je danas dozvole za upravljanje motornim čamcima pripadnicima jedinica Civilne zaštite za rad i spasavanje na vodi. Novih 20 upravljača završilo je redovnu godišnju obuku koja se finansira sredstvima iz gradskog budžeta, za šta je izdvojeno oko 2000 konvertibilnih maraka.
- Svake godine prema planu opremanja i osposobljavanja jedinica Civilne zaštite, Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu realizuje obuku za upravljanje motornim čamcima za ljude koji su društveno odgovorni, odnosno žele da pomomognu kada se desi elementarna nepogoda kao što je poplava. Ovi ljudi su nakon sprovedene obuke potpuno osposobljeni da nam pomognu kada je najpotrebnije - istakao je gradonačelnik Bijljine Mićo Mićić.
Đorđe Satnišić jedan od učesnika obuke ocijenio je obuku kao efektnu i korisnu.
- Naučili smo ono što nam je najpotrebnije za upravljanje čamcima sa motornim pogonom, ali se nadam da ćemo stečeno znanje više upotrebljavati u rekreativne svrhe, a ne u slučaju elementarnih nepogoda. Ipak, ako dođe do nepogoda mi smo spremni da pomognemo - naglasio je Stanišić.
Civilna zaštita Grada Bijeljina raspolaže sa 23 gumenih i plastičnih čamaca, a redovnu godišnju obuku za upravljanje motornim čamcima  u prethodne četiri godine je položilo oko 60 pripadnika Civilne zaštite.

Grad Bijeljina