GRAD BIJELjINA: POČELA AKCIJA „APRIL-MJESEC ČISTOĆE“ :: Semberija INFO ::

 

GRAD BIJELjINA: POČELA AKCIJA „APRIL-MJESEC ČISTOĆE“


Sadnjom dva stabla jasena u Gradskom parku, zvanično su počele aktivnosti povodom „Aprila-mjeseca čistoće“. Gradonačelnik Ljubiša Petrović sa predsavnicima Gradske uprave, Odjeljenja komunalne picije i preduzeća A.D. „Komunalac“, zasadio je stabla i najavio da će u naredni danima, biti organizovane brojne aktivnosti u cilju očuvanja životne sredine i uređenja Semberije.


-Aktivno radimo, a tako ćemo i nastaviti, da budimo svijest građana o značaju zdravog zemljišta, zdrave vode i vazduha. Takođe, radićemo i na mijenjanju odluke o komunalnom redu kroz imenovanje radne grupe koja će zajedno sa nevladinim organizacijama koje se bave zaštitom životne sredine, pronalazili najbolja rješenja koja ćemo uputiti u skupštinsku proceduru“, rekao je gradonačelnik Petrović i najavio da je za sutra planirana akcija čišćenja putnog pravca Bijeljina-Batković i Bijeljina Amajlije, što će svakako zavisiti od vremenskih prilika.  Tehnički direktor A.D. „Komunalac“ Stojan Jovović, najavio je da ovo preduzeće ima aktivno učešće u „Aprilu-mjesecu čistoće“.

-Pored redovnih aktivnosti, preduzeće će biti uključeno u sve akivnosti u punom kapacitetu. Ono što je bitno napomenuti je da ćemo vršiti odvoz kabastog otpada  od 15. do 30. aprila, u dane redovnog odvoza otpada, od 11. do 21. aprila vršiće se i pranje gradskih ulica, te brojne druge aktivnosti koje provodimo sa ciljem da naš grad bude čistiji i ljepši“; rekao je Jovović. Da dodamo da tradicionalna akcija uvijek počinje sadnjom stabala, jer stablo je simbol rasta, snage i harmonije. Inače, jasen je stablo poznato kao „stablo starog svijeta“,  puno je drevne mudrosti i simbol moći koja se dobija kroz odricanje i borbu.

Semberija info